Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

La Sibiu se caută strategii și politici coerente în domeniul sănătății mintale

La Sibiu se caută strategii și politici coerente în domeniul sănătății mintale

O nouă ediție a conferinței internaționale privind sănătatea mintală va avea loc la Sibiu, eveniment ce va începe mâine, 27 septembrie, și va dura până duminica.

Cea de-a doua conferință privind sănătatea mintală în Europa de Est va fi găzduită de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu - un proiect important la nivel național și regional. Conferința „In and out of your mind” este organizată de Mental Health Association of South Eastern Europe în parteneriat cu ULBS și Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu.

Conferința se va desfășura în Aula Magna a universității, între orele 09:00-18:00, iar până în prezent au confirmat participarea personalități de prim rang din domeniul sănătății mintale la nivel international din SUA, Austria, Germania, Japonia, Italia, Danemarca, Iordania, Albania, Bulgaria, Croația și Moldova, potrivit unui comunicat de presă.

„Se dorește ca acest demers să conducă la solidificarea rezultatelor obținute la prima ediție a evenimentului privind colaborarea eficientă în acest domeniu la nivel sud-est european, la consolidarea unor poziții comune care să genereze strategii și politici coerente în domeniul sănătății mintale în contextul actual în care, conform Organizației Mondiale a Sănătății, psihopatologia reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de dizabilitate la nivel global”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mihaela Cernușcă-Mițariu, decanul Facultății de Medicină din cadrul ULBS.

Ediția de anul trecut a fost organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Valter Botalau

Acum 5 ani

Oare de ce vin la Sibiu sa gaseasca solutii in aceasta privinta?! E destul sa privesti in jur ca sa gasesti material de studiu... Doar niste perfuzii in cap mai poate salva orasul asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus