Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Poliția: Limitatoare de viteză ilegale, în Cisnădie. Reacția primarului Huja

Poliția: Limitatoare de viteză ilegale, în Cisnădie. Reacția primarului Huja

Primăria Orașului Cisnădie a fost sancționată de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu pentru că ar fi creat 12 limitatoare de viteză pe 3 străzi din oraș, fără să fi deținut aviz. Mai mult decât atât, potrivit reprezentanților poliției, acestea ar fi și neconforme cu reglementările tehnice în vigoare.

Mai multe persoane ale căror mașini au fost afectate în mai multe rânduri din cauza limitatoarelor de viteză de pe câteva străzi din Cisnădie, au decis să ducă problema direct la poliție. În urma unei solicitări transmisă către IPJ Sibiu, șoferii au aflat că aceste limitatoare au fost amplasate fără aviz și sunt neconforme.

Răspunsul de la poliție a fost postat și pe grupul INFO TRAFIC jud. SIBIU, de pe facebook.

„Pentru cei care circulați prin Cisnădie și v-ați lovit mașina în asa numitele limitatoare de viteză, am fost la IPJ Sibiu și am primit următorul raspuns. Pentru daune ale autovehiculului se poate da primăria în judecată:

<<Urmare a petiției dumneavoastră înregistrată la IPJ Sibiu cu numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că aspectele sesizate au fost atent verificate și vă informăm cu privire la următoarele:

  • Lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier Sibiu au efectuat verificările specifice pe faza orașului Cisnădie, ocazie cu care au constatat că pe străzile Șelimbărului, Cetății și Măgurii au fost construite pe partea carosabilă un număr de 12 denivelări artificiale constând în ridicarea platformei drumului public, fără a fi obținut avizul poliției rutiere și fără a se respecta reglementările tehnice în vigoare.
  • În urma acestor verificări, Serviciul Rutier Sibiu a sancționat contravențional Primăria Orașului Cisnădie conform prevederilor O.U.G. nr. 195/12.12.2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare.
  • Totodată, s-a solicitat încetarea oricăror lucrări efectuate la drumul public fără obținerea în prealabil a avizului poliției rutiere ori fără a respecta reglementările prevăzute de legislația în vigoare.
Vă mulțumim pentru spiritul civic manifestat în această problemă și vă asigurăm că aspectele semnalate vor fi avute în permanență în vedere de lucrătorii Serviciului Rutier în scopul asigurării unui sentiment de siguranță rutieră în trafic.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru rezolvarea legală a problemelor dumneavoastră>>”, se arată în răspunsul transmis de IPJ Sibiu.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, un șofer care tranzitează orașul Cisnădie în mod regulat a spus că limitatoarele sunt cu atât mai periculoase noaptea, fiind aproape insesizabile și că a fost nevoit să își bage mașina în service din cauza lor.
„Acum două luni am schimbat brațe și tot ce ține de direcția mașinii și acum iar bat. Aceste limitatoare solicită foarte mult direcția și suspensia mașinii. Noaptea sunt aproape invizibile. Nu sunt iluminate. La primărie pe piatra cubică au mai făcut două și acolo am rămas suspendat pe praguri, așa rele și înalte sunt. Un prieten de-al meu și-a luat zborul. Nu a văzut un limitator de viteză, l-a lovit cu vreo 60km/h și a zburat vreo 4-5 metri după el. Praf și-a făcut direcția. Un alt prieten a facut praf tot sub mașină, tot la primărie”, povestește acesta.
Primarul orașului Cisnădie spune că într-adevăr cele 12 limitatoare au fost create fără aviz, dar că problema a fost rezolvată.
„Amplasarea limitatoarelor de acest gen este o soluție care se aplică peste tot în Occident, iar noi urmează să mai montăm alte 10 limitatoare anul viitor. Cele existente într-adevăr nu aveau aviz, dar au intrat în legalitate”, a spus Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Luca

Acum 5 ani

In Brasov a trebuit sa moara o fata pe trecerea de pietoni ca sa monteze primaria limitatoare de viteza ... Iar cel care si-a stricat masina , daca a circulat cu 60 km/h pe trecerea de pietoni ... nu mai are rost sa discutam !
Raspunde

rewq ytrew

Acum 5 ani

Sunt foarte inalte si iti rupi masina in ele.
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

...sa se puna dar cu cap,si sa respecte inaltimea denivelarii si indicatoare inaintea delimitatorului
Raspunde

Mada

Acum 5 ani

Pai Politia doarme in Cisnadie de fiecare data. Sa nu uitam ca cei de la Alba i-au prins pe cei ce faceau trafic cu droguri anul trecut desi cei din Politia Locala stiau ce se intampla. Vechile limitatoare de viteza (asa numitele bube) au fost montate la fel de ilegal ca si aceste noi limitatoare de viteza. Primaria a facut treceri de pietoni pe str Lunga doar dupa ce a murit o fetita, desi cei de la politie se plimba zilnic pe acolo si ar fi trebuit sa propuna si ei ceva nu doar sa consume benzina degeaba. Primaria face treceri de pietoni nesemnalizate corespunzator (adica fara indicatoare). In fiecare zi o gramada de dubiosi stau in fata la baum games (vizavi de primarie) si isi tin beamveurile parcate pe oprire interzisa chiar la 1m de primarie sub ochii celor de la Politia Locala care freaca menta in fata primarie. Asa e cand in Primaria Cisnadie si in Politia Locala se angajeaza doar pe pile si toti "desteptii" ajung sa fie platiti din bani publici.
Raspunde

sibian100%

Acum 5 ani

Trebuie sanctionat cel care a circulat cu 60 de km la ora pe trecerea de pietoni.Rugam politia sa se autosesizeze si sa-l identifice pe individ mai ales ca exista aceasta declaratie a celui care spune ca tranziteaza orasul,deci este simplu.
Raspunde

...

Acum 5 ani

Daca prin intrare in legalitate se intelege vesnica idiotenie cu "a platit amenda si deci a intrat in legalitate", idiotenie intalnita si la constructii ilegale, atunci pot sa spun ca nu s-a rezolvat nimic, ba mai rau, tot cetatenii au platit si amenda, ca din bugetul orasului s-a luat nu din buzunarul celor care au iscalit aprobarile la primarie. Deci cum e?
Raspunde

adi

Acum 5 ani

Daca cineva mai crede ca in tara asta se face ceva pentru populatie ( sau pentru siguranta ei ) inseamna ca a trait intr o lume paralela in ultimii 28 de ani. Cineva castiga bani grei din asfaltul turnat pentru a face acele asa zise limitatoare. Sunt de acord cu ele ( ca in occident ) dar intai sa se faca drumuri ca in occident. Nu poti pune limitatoare cand strada este plina de gropi ... ori esti tampit ori esti hot. Nu imi permit sa fac un primar tampit deci raman pe a doua varianta HOT
Raspunde

Anonimus

Acum 5 ani

Limitatoarele din Cisnadie nu sunt toate treceri de pietoni. Sunt convinsa ca omul a luat denivelarea de la intrare din oras, care n-are nici o treaba cu vreo trecere. Iar noaptea este total invizibila. Daca nu stiti nimic despre subiect, mai bine nu mai comentati.
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Denivelarile nu sunt tot timpul amplasate pentru a incetini in dreptul trecerii de pietoni. Cea de la intrare in Cisnadie este destul de bine pusa acolo pentru ca foarte multi smecherasi vin cu 100 km/h de pe drumul judetean si "nu observa" ca au intrat intr-un oras
Raspunde

iulian

Acum 5 ani

Am trecut de curand prin Cisnadie si aproape mi-am rupt masina. Limitatoare de acest tip, nu exista in Occident fara o motivatie tehnica temeinca. Pur si simplu acestea au fost "plantate" pe drum fara semnalizare corespunzatoare, fara nici o motivatie si mai ales, fara avizul organelor de specialitate. Am vazut acest tip de limitatoare in Africa la punctele de control ale politiei si armatei, unde chiar trebuie sa opresti. Nu poti trece peste ele cu mai mult de 5 km/h, iar daca ai masina joasa risti sa ramai suspendat. Il invit pe dn-ul primar Gheorghe Huja sa treaca conducand masina personala, cu 30 km/h, viteza inscriptionata pe semnele rutiere din apropierea acestora. Ar avea noroc, daca ar ramane cu autoturismul intreag! Sugerez domnului primar ca indicatorul rutier "STOP" ar fi mai potrivit in aceasta situatie. Ma gandesc serios, daca sa dau in judecata primaria Cisnadie, de fapt pe dn-ul primar care a aprobat aceste lucrari neautorizate pe care le sustine si public, pentru defectiunile create autoturismului pe care il conduceam ( directia si arcuri rupte) si mai ales pentru intreruperea fortata a calatoriei. Pe viitor ii invit pe toti conducatorii auto sa evite orasul Cisnadie, si sa nu faca turism in acest orasel! Pot avea parte de surprize foarte neplacute!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus