Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Micile afaceri: Adrenalina de duminică, prin pădurile Sibiului „E ca un fel de CS, numai că e real”

Micile afaceri: Adrenalina de duminică, prin pădurile Sibiului „E ca un fel de CS, numai că e real”

Cele mai tari jocuri pe calculator pentru majoritatea băieților și chiar și pentru unele fete sunt cele cu împușcături și multă acțiune. Și mai palpitant este când împușcăturile sunt reale, fără să existe, evident, și un pericol real. Ei bine, airsoft-ul le oferă jucătorilor exact această doză de adrenalină, dar și un mod inedit de a face sport în fiecare duminică.

Câțiva tineri din Sibiu care mergeau des la paintball și au decis că „războiul” cu bile cu vopsea era prea lejer pentru ei. Tocmai de aceea, acum 10 ani și-au creat propriul club de Airsoft. Un fel de simulare militară, cu replici ale echipamentelor care sunt folosite în misiuni, airsoft-ul transformă duminicile nu doar în zile memorabile, ci și în doze binemeritate de sănătate.

airsoft

Mihai Gligor face parte din această comunitate de pasionați de airsoft la Sibiu, cu care organizează jocuri duminicale dar și evenimente de anvergură, cu participare națională și internațională. Totul a început la o scală mult mai mică, acum un deceniu.

„Noi ne-am apucat de airsoft acum vreo 10 ani și am evoluat treptat. Înainte de asta am fost un club, prima dată am jucat paintball și apoi a apărut această variantă mult mai profesionistă, airsoft-ul. Aici e o altă calitate, pornind de la ținută până la orice altceva”
Nu există taxe de participare sau abonamente pentru a intra în comunitate. Tot ce trebuie este ca doritorul să meargă la un joc de duminică, să vadă dacă îi place, iar dacă vrea să intre în club va trebui să își cumpere doar echipamentul.
„Nu există costuri. Asta este diferența între paintball și airsoft în principal. La paintball există firme specializate care îți închiriază echipamentul, la airsoft nu. La noi fiecare vine cu echipamentul lui. Vii odată, vezi cum e, dacă îți place și vrei să intri în comunitate și ești dedicat, te primim și echipamentul ți-l achiziționezi tu”
airsoft sibiu (1)

Ca în jocurile cu împușcături, de pe calculator...

Airsoft-ul este, practic, un joc pe calculator transpus în realitate. Ceea ce este și mai atractiv însă e faptul că aceste războaie de final de săptămână le dau jucătorilor senzația că sunt pe un front adevărat. Cu toate că este gratuită, participarea la micile războaie din pădure este condiționată totuși de câteva reguli – cea mai importantă este „Să fii fairplay!”.

„E ca un fel de Counter Strike, de care toată lumea știe, doar că aici e real. Airsoft-ul este un sport care se bazează în mare măsură pe onoare și respect între jucători. Având în vedere că, în general, la impact nu rămân semne vizibile pe jucătorul lovit, desfășurarea în bune condiții a jocului depinde în mare măsură de recunoașterea loviturii primite de către participanții la joc. Prin urmare, putem spune că airsoft-ul este un sport nobil, un sport al oamenilor de caracter. Cei care nu respectă acest lucru încep să fie îndepărtați, pentru că noi aici suntem o comunitate strânsă”
airsoft sibiu (4)

Evenimentele de Airsoft – teste de rezistență pentru sportivi

Comparativ cu jocurile duminicale, evenimentele de anvergură organizate mult mai rar pot să dureze și până la 40 de ore, timp în care jucătorii sunt chiar ca într-un război adevărat. Ceea ce înseamnă că nu se renunță atât de ușor...

„E un fel de simulare militară care se referă exclusiv la strategie din punct de vedere al evenimentelor. Acolo se face un plan, se împart jucătorii în două tabere, jocul durează 30-40 de ore, în funcție de eveniment și se joacă non-stop. Sunt două comandamente, se primesc misiuni și fiecare își vede de treaba lui. La evenimentele de duminică e un joc simplu, nimic special, dar se face foarte multă mișcare în aer liber”
Totuși, pe cât este de incitantă participarea la un astfel de eveniment, organizarea lui nu este deloc profitabilă, explică Mihai. Tot ce face, face pentru promovarea acestei activități.
„Sunt două variante de airsoft – jocul de duminică, unde vin persoane din același județ și evenimentele naționale. Organizarea de evenimente nu e prea profitabilă și atunci lumea nu o prea face. E multă muncă, bani puțini și nu iese profit, așa că tot ce facem, toți banii pe care îi strângem de-a lungul timpului sunt reinvestiți pentru evenimentele de pe anul următor. Avem o organizație non-profit care e organizatoare de evenimente și eu am mai mult timp liber, așa că îmi permit să mă ocup. Dar ca business sigur nu e profitabilă”
La momentul actual, MEERKATS este singura echipă din țară care este sponsorizată oficial de către AIRSOFT.RO, cel mai mare si renumit magazin online de airsoft din România, iar restul veniturilor sunt strânse din cotizațiile de membru. Cei care doresc să-și testeze rezistența la o tură de Airsoft, pot să îi contacteze pe băieții de la Meerkats Airsoft Sibiu pe pagina lor de facebook.

airsoft sibiu (3)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

ursul

Acum 5 ani

Iata ce mai lipsea padurilor noastre!
Raspunde

NMC

Acum 5 ani

Pt tine cred ca este mai confortabil sa stai cu c...l intr-un scaun sa bei ceva (mai mult) si dupa aceea sa ragi ca un animal. Distractie... ce mai!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus