În Sibiu, în special în centru, e greu să găsești ceva ca lumea de mâncat pe fugă. Dacă nu vrei burgeri sau șaorme, și nici alea extraordinare, alte variante nu prea ai. Și mulți n-au timp să se așeze la un meniul zilei și ar dori ceva de genul ăsta. Din lipsa asta ajung să mânânce chestii gătite la Carrefour. Dabo a potolit nițel din seceta asta în centru dar mai mult de 1, maxim 2 pe săptămână nu merge. O vreme mai compensai cu Subway până au început și acolo să le facă tocănițe. Am luat joi două sandwich-uri, de-a dreptul odios pregătite. Ingredientele aruncate pe chiflă, cu mult prea mult sos, la prima mușcă s-a dezambalat întreg sandwich-ul, a început să curgă, a fost oribil de mâncat. Turcii au luat-o și ei razna, vând atât de mult încât carnea nu apucă să se facă. Voiam să iau o șaorma de vită și oaie, am plătit-o și am schimbat-o pe una de pui când am văzut că se pregăteau să o umple cu carne de oaie pe jumătate făcută. Iar cea de pui a fost nașpa rău. Trei sferturi au fost ceapa și salata, carne puțină, uscată, a fost foarte nașpa. Iar Marietto e prea departe.
Am găsit însă sandwich-ul suprem, the one to rule them all.
La Habermann Markt lucrurile încă nu s-au desțelenit. Exceptând momentele când sunt evenimente pe acolo cam bate vântul. Am trecut duminică între ora prânzului și cinei și nu cred că erau mai mult de 20 de oameni în tot complexul. Excluzând personalul. Dar locul e mișto. E o amenajare urbană foarte reușită pentru un oraș ca Sibiul, dar poate nu din punct de vedere economic. Pentru că din rațiuni economice, probabil, food-court-ul e foarte înghesuit. Duminică, la ora cu pricina, erau 2 oameni la toate mesele acelea și tot părea foarte aglomerat, atât de multe mese și scaune sunt acolo. În pleiada de restaurante de acolo am dat peste unul fabulos. Se cheamă Sandwich Pub și face cele mai bune sandwich-uri din Sibiu. Baza sandwich-urilor de pastrama de vită. Marinată la fața locului, învelită într-un amestec de condimente excelent ca gust și afumată într-un smoker ce arată foarte modernist. E tăiată feliuțe și asezonată în funcție de gust. E cea mai fragedă bucată de vită pe care am mâncat-o vreodată, ți se topește în gură. Sandwich-urile sunt foarte generoase, între 280 și 500 de grame. O jumătate de kilogram de sandwich din părinți campioni. Cum m-aș fi simțit aiurea să mă așez acolo la o masă în condițiile în care pe terasă nu era mai nimeni, am luat la pachet un Sweet Pastrami și un Wrap. Primul dintre ele avea pe lângă pastramă de vită salată Coleslaw, brânză Emmentaler și sos iar al doilea pastramă, rucola, brânză Cheddar, salată și sos dulce, învelite într-o tortilla. Reuben, cu varză murată și Classic-ul, cu castraveți murați, au făcut și ele finala dar patru sandwich-uri chiar nu pot mânca. Wrap-ul a fost excelent, tortilla nici nu te îndoapă excesiv iar combinația cu sosul dulce și brânza este foarte bună. Însă Sweet Pastrami este absolut divin. Salata îndulcește gustul picant al învelișului pastramei, pâinea este prăjită exact cât trebuie, este, fără nicio îndoială, cel mai bun sandwich din oraș. 22 sandwich-ul, 15 wrap-ul, 37 de lei pentru cea mai bună masă fast-food pe care am luat-o în Sibiu. Și pe care plănuiesc să o repet pe cât de des posibil.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sandwich Pub , Iar Marietto , La Habermann Markt , În Sibiu , Sweet Pastrami , Însă Sweet Pastrami
Vizualizari: 15264
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Matei
Acum 2 ore
Emil
Acum 3 ore
John
Acum 3 ore
John
Acum 3 ore
Adina