Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sistem nou de parcare la Sibiu, în premieră națională

Sistem nou de parcare la Sibiu, în premieră națională

Administrația Sălii Transilvania pregătește în aceste zile introducerea unui nou sistem de parcare, care permite plata prin SMS.

Întreaga investiție, gândită pentru a facilita accesul sibienilor și a suporterilor la parcarea din spatele Sălii Transilvania, se ridică la suma de  aproximativ 28.000 de euro.

”Practic este un proiect pilot, trebuie să vedem în ce măsură funcționează la parametrii pe care noi ni-i dorim. Noi am cumpărat aparate noi, sistem nou de bariere, care se vor monta începând de săptămâna viitoare, iar aparatul vechi îl vom recondiționa și-l vom pune în interiorul sălii, astfel atunci când pleacă lumea de la meci să poată plăti ușor și rapid parcarea, să nu mai stea în frig sau în ploaie”, a declarat pentru Turnul Sfatului Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania.

Sisteme de plată a parcării prin SMS mai există în România, noutatea proiectului de la Sala Transilvania fiind existența barierei și rapiditatea cu care va trebui să funcționeze.

”A fost un specialist de la București care ne-a explicat modalitatea de funcționare. Eu i-am spus că am vrea ca plata să se facă la final, intră omul la meci, stă o oră, poate mai bea o cafea după, poate stă două ore, iar când pleacă va da un SMS la un număr pe care îl vom publica într-un loc vizibil. Mesajul ajunge într-o centrală, care am înțeles că poate procesa o mie de numere odată, după care vine un semnal în softul nostru și ar trebui să ridice bariera când citește numărul de înmatriculare al mașinii. Apoi omul iese liniștit, fără niciun efort”, a mai explicat Adrian Bibu.
Fiecare utilizator va fi taxat pentru folosirea parcării, costul fiind introdus în plata abonamentului de telefonie. Prețul nu a fost încă stabilit, însă el urmează a fi cu foarte puțin mai scump decât plata prin metoda clasică.

”Dacă plata cu bani cash costă doi lei, probabil plata prin SMS va costa doi lei și câțiva bănuți, tarifele nu a fost încă stabilitate, vrem mai întâi să ne asigurăm că totul funcționează bine, apoi sunt procedurile obișnuite care trebuie făcute cu aprobare prin Consiliul Județean și așa mai departe, sunt niște pași administrativi”, a concluzionat Adrian Bibu.

Montarea și testarea noilor sisteme începe săptămâna viitoare, dacă totul decurge conform planului vom putea plăti parcarea la Sala Transilvania în a doua parte a lunii octombrie.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

eu

Acum 5 ani

degeaba daca se parcheaza masinile pe trotuare si pe drum
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Bibule, exista plata parcarii prin sms la Tg Mures. Te-a luat gura pe dinainte.. Nu esti tu primul ... cum ti ar place!!!
Raspunde

X

Acum 5 ani

Cum ti ar plăcea e corect, dar nu contează
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

Exista si la Timisoara plata prin SMS (si inca de vreo 10 ani), DAR nu cu bariera. Asta-i noutatea, combinatia SMS+bariera. Dar, na, este greu sa citesti un articol pana la capat inainte sa comentezi.
Raspunde

damian cristian

Acum 5 ani

corect la mures si platesti dublu
Raspunde

Mauro

Acum 5 ani

Sa fie și la Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pepe

Acum 5 ani

Tot ce se intampla la Sibiu e in premiera nationala! E normal, doar se intampla in orasul guvernat de cea mai inteligenta persoana din univers.
Raspunde

Andrada Nemulescu

Acum 5 ani

Ca de obicei, Sibiul este capitala inovatiei si tehnologiei!
Raspunde

Ionel

Acum 5 ani

Orașul lucrului bine făcut, prost. Sau orașul lucrului prost, bine făcut. Nu știu de ce lucrurile în zona asta se mișcă atât de greoi. Se putea înființa sistemul parcare / SMS de multa vreme. Dar edilii, primarii au făcut călătorii în străinătate în alte scopuri. Normal că nu au învățat nimic. La traficul din oraș, neluminatii din primărie, dacă taxează că până acum cu 1 leu / jumătate de zi, ies in câștig. Dar prețul va fi mai mare. Incasarile mai mari și sponsorizarea de către primărie a bâlciurilor mondene va fi pe măsură.
Raspunde

ion

Acum 5 ani

Implementez eu sistemul de plata prin sms cu 3000 de euro. Va asigur ca si functioneaza. Cam asta ii pretul real. Restul de 25000 euro sunt spagi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus