Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Premierul Dăncilă a ”deconcesionat traficul” la deschiderea anului universitar

Premierul Dăncilă a ”deconcesionat traficul” la deschiderea anului universitar

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la Craiova, unde a mers la inaugurarea anului universitar, că drumul expres în regim de autostradă Craiova - Piteşti va duce la „deconcesionarea” traficului în zonă. Aceasta şi-a continuat discursul fără să se corecteze.

„Astăzi au fost desemnate contractele pentru proiectare şi execuţie pentru drumul expres în regim de autostradă Craiova - Piteşti, tronsoanele 1 şi 2. Durata de execuţie este de 36 de luni, iar perioada pentru garanţie este de 7 ani”, a anunţat, luni, premierul Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită la Fabrica de Avioane din Craiova.

Şeful Executivului a spus, apoi, dorind să facă referire la descongestionarea traficului în zonă, că drumul expres va duce la „deconcesionarea” traficului în Balş şi Slatina. Premierul s-a bâlbâit şi a încheiat fraza fără să se corecteze.

„Pentru noi este important să demarăm acest proiect, iar cei 58 de kilometri aferenţi tronsoanelor 1 şi 2 sunt convinsă că va duce la deconcesionarea, la...ăă...mult aşteptată a traficului în localităţile Balş şi Slatina”, a declarat Dăncilă, citată de Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, prezent alături de premier la Fabrica de Avioane Craiova, a adăugat că cele două companii care au câştigat contractele „prezintă garanţii că aceste lucrări vor fi făcute la timp”.

„Azi, CNAIR a desemnat câştigătorii pentru cele două tronsoane de autostradă despre care a vorbit dna prim-ministru, este vorba despre două companii care din punctul meu de vedere prezintă garanţii că aceste lucrări vor fi făcute la timp. Vom traversa o perioadă de zece zile, conform noilor reglementări, în care ar putea să fie depuse contestaţii, însă este încurajator faptul că cele care au fost depuse deja la CNSC au fost respinse, astfel încât după părerea mea nu există premise ca procedura de atribuire a acestor contracte să se prelungească. Vom traversa iarna în care cei doi anteprenori vor face proiectarea, ne vom concentra atenţia ca lucrările să înceapă mai ales în zonele cele mai fierbinţi şi mă refer aici la Balş şi Slatina”, a precizat Şova.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

feminista

Acum 5 ani

Doamna drag, inteleg ca sunteti inginera, dar pregatiti-va speech-ul inainte ca sa nu va mai faceti de ras... Rad toti fraieriicu 8 clase... Nu le mai dato ocazia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus