Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

PSD: Biserica Evanghelică acționează la ordinul lui Iohannis, iar Porr vrea să participe la Miss Universe!

PSD: Biserica Evanghelică acționează la ordinul lui Iohannis, iar Porr vrea să participe la Miss Universe!

Un nou comunicat de presă remis de PSD îl înfierează de această dată atât pe președintele Klaus Iohannis, cât și Biserica Evanghelică și pe liderul FDGR, Paul Porr. Totul a pornit de la scrisoarea deschisă către enoriași a Bisericii Evanghelice care a transmis că sprijină familia, pe care o consideră centrul  vieții creștină, însă condamnă referendumul despre care spune că nu este altceva decât o manevră politică a actualei guvernări. ”Referendumul pentru care 3,5 milioane de români și-au exprimat dorința de a fi organizat a devenit un prilej pentru denigrarea României și a românilor de către Forumul lui Iohannis. FDGR și-a “convertit” unul dintre principalii aliați, Biserica Evanghelică, în campania murdară împotriva PSD ce are ca principal scop mânjirea cu noroi a imaginii țării la nivel european”, susține PSD Sibiu într-un comunicat de presă. Iar de aici se ajunge repede la FDGR, despre care insistă cu problema Grupului Etnic German. ”După ce PSD Sibiu a lansat scrisoarea deschisă cu cele 10 întrebări care, în mare parte, făcea referire la motivele pentru care Forumul condus la acea vreme de Iohannis a cerut în instanță recunoașterea ca succesor în drepturi față de Grupul Etnic German, o organizație nazistă (după cum chiar președintele FDGR, Paul Porr recunoaște) și în cuprinsul căreia PSD cere, în numele sibienilor, explicații despre legăturile FDGR ului cu Biserica Evanghelică, acum asistăm la o poziție a bisericii care se împotrivește referendumului ce susține familia formată dintre un bărbat și o femeie. Nu degeaba, PSD Sibiu a tras un semnal de alarmă pentru sibienii de bună credință în legătură cu participarea prim-preotului Bisericii Evanghelice din Sibiu la manifestațiile din fața sediului partidului nostru, ci tocmai pentru a scoate la lumină faptul că reprezentanții Bisericii ar reacționa la îndemnul lui Iohannis prin anexa FDGR. Un exemplu al faptului că Forumul dă dovadă de lașitate și se „ascunde” în spatele atacurilor politice pe care reprezentanții Bisericii Evanghelice le fac la îndemnul direct al președintelui Porr, finul lui Werner Klaus Iohannis, este că reprezentanții, în loc să respecte canoanele bisericești, fac politică și critică partidele și politicile de guvernare”, se mai arată în comunicatul PSD.

Social-democrații susțin că mesajul transmis de Biserica Evanghelică a pornit tot de la ei. ”Oare de ce această reacție a reprezentanților Bisericii Evanghelice în legătură cu referendumul, un demers pe care PSD îl susține? Poate pentru că PSD Sibiu a început să pună întrebări ce vor scoate la lumină adevăratele interese și modul în care a fost retrocedată averea uriașă a organizației naziste către Biserica Evanghelică și FDGR? Iată câteva dovezi, în urma recunoașterii Bisericii Evanghelice ca succesor al Grupului Etnic German: din proprietatea statului român, Muzeul Brukenthal a ajuns în posesia Bisericii Evanghelice. La fel s-a întâmplat și cu Palatul Copiilor din Sibiu, Liceul de Artă, iar exemplele pot continua, patrimoniul retrocedat având o valoare uriașă”, se mai arată în comunicat.

În final, se face o referire la o declarație pe care liderul FDGR, Paul Porr, a făcut-o într-un anumit context, atunci când explica faptul că pentru a candida la președinția Forumului, trebuie să întrunești anumite condiții. ”Sperăm că solicitarea sibienilor să fie tratată cu seriozitate de domnul președinte Porr, care pare să fie mai degrabă preocupat de candidatura sa la concursul pentru cea mai frumoasă femeie din lume (Miss Universe), în loc să vină în fața oamenilor cu demnitate și să răspundă întrebărilor acestora. Domnul Porr a dezvăluit dorințele domniei sale ascunse în ceea ce privește o eventuală participare pe podimul pe care defilează cele mai frumoase femei din lume în urma unei dispute cu penalul Cătălin Cherecheș, simpatizant și pretins candidat la președinția FDGR. Pe 7 mai 2018, domnul Porr a spus cu subiect și predicat: “Și eu vreau să candidez la Miss Universe, dar pentru acest lucru trebuie să îndeplinești anumite cerințe, trebuie în primul rând să fii femeie, să fii frumoasă”, am încheiat citatul. În acest context,  sperăm ca domnul Porr să fie un bun exemplu pentru sibieni și să-și exercite dreptul democratic de a vota la referendum, având astfel posibilitatea de a se exprima și împotriva familiei tradiționale, dacă dorește”, se mai arată în comunicat.

În final, social-democrații fac apel la normalitate. ”PSD Sibiu face încă odată apel la normalitate și îi invită pe români la referendumul de pe 6 și 7 octombrie pentru a se putea exprima democratic pentru păstrarea tradițiilor și valorilor poporului roman: familia tradițională”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

rosu

Acum 5 ani

Stimati tovarasi, cu siguranta cunoasteti definitia casniciei ortodoxe. Daca nu, puteti citi aici: https://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/casnicia-81906.html La punctul 416, scrie, printre altele: " "Casatoria sa fie pazita in toata cinstea si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari" (Ev. 13,4)." Sau punctul asta nu conteaza daca sefu` nu-l respecta? Rusine, manipulatorilor!
Raspunde

bulgaru'

Acum 5 ani

Nu are legătură cu definiția bisericească, ci cu cununia civilă.
Raspunde

LaFlemme

Acum 5 ani

"Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari." "Patul nespurcat" poate fi interpretat ca orice altceva in afara de sex normal. Adica daca tu faci un bj nevestei, Pac! E pat spurcat. Daca i-o tragi in fund nevestei. Pac! Pat spurcat. Daca faceti alte perversiuni sexuale. Pac! Pat spurcat. Iar in ceea ce priveste curvari si preacurvie este destul de clar, nu?
Raspunde

Popescu

Acum 5 ani

Trif, cântă la altă masă! Ești un zero!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@popescu

Acum 5 ani

Popescule, tu esti un zero bai nimicule! El e ministru.
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

ce atitudine de copii tampiti au astia. niste jeguri ca si stapanii lor
Raspunde

...

Acum 5 ani

Niste jeguri ca si ceilalti politicieni. Pentru mine toti sunt la fel: psd, pnl, usr, udmr etc niste semidocti aserviti unor interese de grup. Galceava lor ma lasa indiferent. Ce ma nemultumeste insa este faptul ca sunt destui care se apuca sa le tina partea neconditionat in orice privinta. Nu uita ca toti sunt acolo cam pentru acelasi scop. Sa le iei parte sau sa arunci cu noroi la comanda, fara sa stai sa judeci despre ce e vorba te eticheteaza ca partizan sau atceva mai rau...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sile

Acum 5 ani

Porr mai bine s-ar uita la propriul spital cum arata. Pana si televiziunea germana RTL intr-o emisiune cu sarantoci nemti care aleg sa se stabileasca in tari precum Romania, I-au filmat spitalul. Porr statea in jiltul sau de director si restul incaperilor aratau precum Evul Mediu. Din pacate o rusine. Ce nu inteleg in continuare este de ce Forumul nu doreste sa renoveze din fonduri proprii biserica Evanghelica si solicita finantari peste finantari atat de la Guvernul Roman cat si German. Desi lunar dansii au venituri importante din chirii. Oare peste vreo 8-10 ani va mai exista Formuul German?!
Raspunde

Erlkonig

Acum 5 ani

Va mai exista cu siguranta, comunistii n-au nici o sansa in Sibiu
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

asa cum e in reclama- ESTE SIMPLU- bisi evanghelica,poRR si alti adoptati de ei dint DECIT niste antiromani ne vedem la REZULTATUL de dupa referendumului! apoi aia vorbim guten tag
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus