Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Siguranța sibienilor, ignorată de instanță: tâlharul prins și eliberat de judecători a jefuit din nou

Siguranța sibienilor, ignorată de instanță: tâlharul prins și eliberat de judecători a jefuit din nou

Supărare reală printre polițiști a produs, acum două săptămâni, decizia unui judecător sibian de a-l pune în libertate pentru un tânăr care lovit un bărbat, în plină zi și în centrul orașului, după care i-a luat cei 8.000 de lei pe care îi avea asupra-i. Acum două zile, tânărul tratat cu indulgență de judecători a lovit și tâlhărit din nou.

Doar 17 ani are cel care care, acum două săptămâni, a fost prins în mai puțin de 30 de minute de la tâlhăria produsă în zona Pieței Unirii. Prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți al Judecătoriei Sibiu cu propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile, tânărul a “scăpat“ însă, magistratul sibian aplicând doar controlul judiciar. Alături de procurorul care instrumenta cazul, polițiștii sibieni au contestat măsura controlului judiciar, solicitând – totuși – arestarea tânărului urmărit penal pentru tâlhărie calificată, având în vedere gravitatea faptelor produse de acesta în mijlocul zilei. Nici magistratul sibian de la instanța de control nu a considerat că tânărul ar reprezenta un pericol atât de mare, astfel că a decis aplicarea măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Însă nici această măsură – instituită din 25 septembrie - nu l-a oprit pe tânărul de 17 ani să jefuiască din nou. Potrivit polițiștilor sibieni, în noaptea de 1 spre 2 octombrie,pe strada Țiglari, el a urmărit un alt tânăr, de 22 de ani, originar din județul Vâlcea. L-a atacat în jurul orei 01:15 și l-a obligat să îi dea telefonul, a cărui valoare este estimată la 500 de lei. În urma cercetărilor, în cursul zilei de miercuri, polițiștii sibieni l-au identificat drept autor al acestei noi tâlhării pe același tânăr de 17 ani care a jefuit și în Piața Unirii, fiind lăsat în libertate și – mai apoi – în arest la domiciliu de către magistrații sibieni. Potrivit informațiilor Turnul Sfatului, respectivul tânăr locuiește pe aceeași stradă Țiglari. “În urma verificărilor și activităților specifice desfășurate de către polițiștii sibieni, persoana bănuită de comiterea faptei a fost prinsă și identificată în ziua de 3 octombrie. Față de sibianul în vârstă de 17 ani s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată“, arată polițiștii sibieni, într-un comunicat de presă emis în dimineața zilei de joi.

Citește și Tâlharul care a lovit și jefuit un om în centrul Sibiului a fost lăsat în libertate

Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

City Zen

Acum 5 ani

Va fi eliberat din nou. Mai nou, infractorii nu mai prezintă pericol social. De ce mai iau ăștia atâția bani, pensii speciale, alte avantaje, dacă au atâta dispreț față de victime.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sa va hotarati tati odata

Acum 5 ani

Cred ca am citit cel mai prost scris articol vreodata..fa-l bah simplu sa transmiti informatia concis si concret..ca nu esti eminescu sa scrii in figuri de stil.
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

acum nu ii ia nimeni la rost pe cei doi, judecator si magistrat ca cel pe care l-au lasat liber a recidivat din cauza lor? ar trebui demisi si sa nu mai aiba dreptul de practica... Rusine judecatorului si celor ca el
Raspunde

apostol

Acum 5 ani

Rusine celor doi judecatori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus