X
Narcis Neaga PSD (10)

Soluția CNAIR pentru traficul din sensul giratoriu de la Veștem

În preajma sensului giratoriu de la Veștem se creează ambuteiaje infernale aproape  în fiecare zi în special când e sezonul estival. Fie că sibienii pleacă spre București sau dinspre Capitală oamenii se îndreaptă spre Făgăraș, traficul rutier se blochează în zonă. Aflat la Sibiu astăzi, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a promis că statul va realiza un proiect care va decongestiona traficul din zonă.

După ce a a vorbit despre proiectul „lărgirii drumului Valea Oltului cu trei benzi pe 10 km”, finalizarea căruia este estimat până la sfârșitul anului viitor, Neaga a adăugat că CNAIR ia în calcul completarea acestuia cu o altă măsură. Aceasta ar urma să ducă la decongestionarea traficului rutier care se creează în zona sensului giratoriu de la Veștem, în special în sezonul estival.

„Luăm în calcul, pentru decongestionarea traficului, pentru eliberarea blocajelor, o bretea care să lege direct DN-ul care iese din Sibiu până la pasajul de cale ferată. Practic, să facem un by-pas la giratoriul acolo, cale directă, să nu se mai blocheze traficul – când cineva care iese din Sibiu și merge spre București, să nu mai intre în giratoriu, să ocolească benzinăriile de acolo ușor prin dreapta. Și cei care vin dinspre București și vor să meargă spre Făgăraș să aibă cale directă prin spatele Petrom-ului. Automat se deblochează traficul acolo”, a explicat directorul CNAIR.

Măsura descrisă de Narcis Neaga se dorește a fi implementată în contextul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești: „Am luat în calcul autostrada Sibiu-Pitești. Traficul pe Boița și Tălmaciu și ușor spre Valea Oltului va fi destul de perturbat din cauza utilajelor și camioanelor care vor circula în zona respectivă și ne-am gândit să luăm măsuri asiguratorii prin aceste bretele”.

În ceea ce privește începerea lucrărilor la autostradă, în primul rând la loturile 1 și 5, directorul CNAIR a reiterat faptul că instituția este în așteptarea acordului de mediu, document ce ar putea fi obținut până în luna decembrie a acestui an. „Loturile 1 și 5 au fost licitate și se află în faza de evaluare, dar rezultatele nu vor fi anunțate până nu vom avea acordul de mediu. De asemenea, nici loturile 2, 3 și 4 nu vor fi lansate pentru licitație până la acest record”, a adăugat Neaga.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Da o rezolvare perfecta!Soferii nu vor mai sta la sensul giratoriu dar vor merge ca melcul prin Talmaciu ori spre Bradu!Sau vor face un pod peste Talmaciu si Boita?La fel s-a rezolvat si intrarea in oras dinspre cartierul arhitectilor:prin montarea semaforului de la Ciresica!Un mucalit spunea ca de la instalarea semaforului nu mai este coada la intrarea in Sibiu ci si la iesire!Cand vor intelege,oare,cei care ne conduc ca drumurile tarii sunt sufocate de masini?La ce te ajuta ca faci de aici pana la Sebes 30 de minute iar de acolo pana la iesirea din Alba Iulia 45 de minute?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  sa faca un sens giratoriu ca cel de la Codlea…solutii sunt dar nu s-a facut nimic de 30 de ani…Neaga e unul din cei mai mari pacalici in viata!!! un incompetent si un nesimtit!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact