X
strazi noi cartierul tineretului

Diamantului, Jadului sau Safirului. Trei din cele mai noi 11 străzi ale Sibiului

11 străzi au primit denumiri în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Sibiu. Dacă la ultimul astfel de botez, aleșii locali au votat noi denumiri cu trimiteri la plante medicinale, acum, majoritatea străzilor au primit în special numele unor pietre prețioase.

Noile străzi au apărut în trei zone ale Sibiului: Cartierul Tineretului, Țiglari și Gușterița și, deocamdată, nu fac parte din domeniul public. “Suprafețele de teren nu sunt preluate în totalitate în proprietatea domeniului public al municipiului Sibiu. Întreținerea străzilor realizate cade în sarcina proprietarului până la preluarea acestora“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre adoptat în unanimitate de consilierii locali.
Cele mai multe străzi nou create care au primit denumiri se află în Cartierul Tineretului. Pe unde, de luna aceasta, vă puteți plimba pe străzile Diamantului, Rubinului, Safirului, Jadului, Opalului, Chihlimbarului, Ametistului, Perlei și Zirconiului (vezi foto principală).

str macesului

Pe lângă acestea, în cartierul Gușterița a fost botezată Măceșului o stradă care o continuă pe cea care există acum și poartă același nume, în timp ce în cartierul Țiglari a primit numele de Cuprului strada perpendiculară pe Granitului.

str cuprului

În primăvara acestui an, aleșii locali au dat nume de plante medicinale pentru șapte străzi noi din zona Cimitirului municipal.

Sursa foto: proiectul de hotărâre al CL Sibiu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Ca pe vremea lui Ceașcă ; consilierii din comisia de cultura nu au auzit de Cercul literar de la Sibiu ( “ cerchistii “ au fost sărbătoriți de curând discret ) nici de partizanii lui Ion Gavrilă dim Munții Fagaras card au antrenat mulți țărani de la poalele munților .

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dr. freud

  Recunoasteti ca au fost inspirati cand au dat nume de plante medicinale strazilor din cartierul de langa cimitir.. Locuind pe o strada cu nume de pplanta te simti mai aproape de pamant si de cele vesnice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact