X
6fec6c08-a66d-4ae7-951c-759f4cbb127f-original

De unde ne vine forța de muncă? Continental Sibiu investește 44.000 euro în Universitatea din Craiova

Continental Sibiu anunță o investiție de 24.000 de euro într-un laborator al Universității din craiova. Alți 20.000 de euro vor fi invesțiți în 2019.

Parteneriatul s-a consolidat anul trecut, prin semnarea unui contract de colaborare Continental Sibiu a investit 24.000 de euro în dotarea unui laborator al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității Craiova, în baza parteneriatul început în 2017.

Acesta a fost inaugurat în 2 octombrie 2018, în prezența lui Cezar Spinu – Rectorul Universității din Craiova, Dan Selisteanu – Decan al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică, Oswald Kolb – manager general Continental Sibiu și a lui Liviu Balan – Coordonatorul Centrului de cercetare dezvoltare al companiei, din locația Sibiu. Pe lângă această investiție, încă 20.000 de euro vor fi investiți în acest laborator în 2019.

Universitatea din Craiova a încheiat în 2017 un parteneriat strategic cu Continental Sibiu. Astfel, compania sprijină universitatea prin investiții financiare pentru dotarea laboratoarelor, susținerea de competiții studențești și evenimente precum și prin susținerea altor inițiative ale instituției de învățământ superior dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică din cadrul Universității Craiova.

De asemenea, cei mai buni 20 de studenți de la specializările importante pentru Continental vor beneficia de burse în valoare de 500 de lei pe lună, fiecare.

„Continental Sibiu este o companie în continuă creștere si pentru ca aceasta să fie sustenabilă, avem nevoie de colegi bine pregătiți în toate domeniile. Compania generează software inovativ pentru sistemele din mașină, iar susținerea tinerilor încă din băncile facultății ne ajută să fim lider tehnologic. Investiția în universități este un prim pas spre angajații de care avem nevoie, dar contribuie și la creșterea calității forței de muncă“, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

774dcb2d-d8f6-494a-9401-2c512deab232-original

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ///

  Nu era de-ajuns cu valce, hop si Craiova! Oasul acesta nu mai poate sa incpa atatia venetici! nu mai exista spatiul necesar… ce n-a reusit ceausescu, reusesc acesti capitalisti …

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    echidistantul

    Prietene, moldovenii s-au brasovenizat f. frumos, Brasovul este un oras civilizat si cosmopolit. Din pacate, bate Sibiul, iar brasovenii, chiar de origine moldava, sunt mai civilizati decat unii sibieni neaosi sau veniti…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Kunu

  20.000 euro investitie conti. De ce nu merge conti la craiova cu o sucursala? De ce nu treceti carpatii?
  Ati distrus tot in sb cu liniile voastre de productie! Toata piata imobiliara a ajuns un jeg.
  Asa se distruge un oras!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Orasul este distrus la exterior de asa-zisele proiecte imobiliare cu ajutor din primarii (Sibiu, Cisnadie, Selimbar…) iar in interior tot de investitii imobiliare facute dupa bunul plac al investitorului si aprobate fara probleme de primaria noastra ca si pana acum. Numai daca esti rauvoitor nu vezi de unde se trag toate aceste probleme ale orasului.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Neica

  Pai au nevoie de noi fraieri la Continental. Faceti un bilant real de pe vremea venirii la “carma” a lui Liviu Balan (si el neam de traista din Moldova) cati angajati valorosi au parasit “corabia” acestui carmaci. Vor veni din judetele mai sarace oameni fara pretentii deosebite. Ceilalti s-au cam imputinat.

  Intrebare de 10 puncte: Oare mai e sindicatul in Continental un subiect tabu ? (sau chiar nedorit?)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ex-conti

   Din ce imi amintesc, nemtii de la conti cand au pus piciorul in Sibiu aveau o expresie pe care o foloseau exagerat de des cand venea vorba de noi: “low cost”. Ma indoiesc ca s-au lepadat de ea intre timp. Asa ca e posibil sa fie doar pura politica de companie pentru est si nu neaparat ceva scornit de conducerea romana

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lostriţa du pă Cibin

  Ahahahaha, inclusiv universitatea din Craiova e peste universitatea de rude imbuibate cu calatorii in Tailanda din Sibiu!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Dedu

   Problema nu e ca nu ar fi studenti buni la Sibiu … dar se lasa mai greu ademeniti de firma cu pricina. Cei buni de acolo au alte optiuni. In lipsa acelora, se cauta mai spre sud unde optiunile sunt mai limitate. Nimic rau in asta. Cei de la HR trebuie sa gaseasca solutii de “costs reduction”.
   Ideea e ca daca pui sefi competenti s-ar putea sa nu mai fie chiar asa de mare profitul. Desi, per ansamblu, nici schimbarea personalului la max. 2 ani nu e neaparat un mare castig in profit, decat daca mereu carpesti cu angajati noi (mai ieftini) si ale caror sarcini sunt transferate in mare parte la cei cu mai multa experienta. Asta pana cand cei noi invata ceva meserie (isi fac un CV) si pleaca (de ex. la Cluj/Timisoara). Stabilitatea fortei de munca la astfel de companii este foarte fragila. Dar pana una-alta ofera o sansa tinerilor incepatori sa faca ceva cu viata lor si cu studiile pe care le-au absolvit.
   Daca totusi sunt studenti din partea de sus a “clasamentului” sigur au optiuni mult mai bune (deja din timpul facultatii).

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact