X
twenty pizza local

Twenty. Mi-am împlinit pofta cu o pizza bună și alta cu castraveți murați

Îmi era poftă nebună de o pizza bună de mai multă vreme. De câteva ori am avut nenorocul să dau de localuri pline ochi și am ieșit dezamăgit, cu gândul la un blat bine făcut peste care se întind bucăți coapte de salam picant, mozzarella și mult piper iute. Recent, am trecut pe strada Crișanei și mi-am adus aminte de Twenty, pub-ul care se laudă cu cea mai bună pizza din oraș. N-am mai trecut pe aici de vreo 2 ani, așa că am zis să încerc din nou calitatea, ambianța și deservirea la cei care se vor cei mai tari pe pizza din Sibiu. Localul nu este foarte popular pe site-urile de recomandări pentru turiști și nici pe Facebook, chiar are review-uri negative, dar asta nu înseamnă mai nimic, nu?

twenty pizza

Prima impresie bună când am intrat în Twenty a făcut-o ambianța – pereții din cărămidă lăsată la vedere, combinați cu elemente din lemn și iluminatul în stil scandinav sau senzația locului potrivit pentru relaxare. E un local confortabil care nu cere de la tine nimic, indiferent de ce stare ai: te așezi la una din mese și curând o să simți cum te asimilezi cu locul. Bine, ai avea nevoie de puțină determinare să faci abstracție de sunetul de la țeava de aerisire, care face ceva gălăgie. Dacă nu mai ești în vibe-ul adolescenței ar putea să te deranjeze și muzica disco. Cred că e total nepotrivită cu restul conceptului, am încercat să găsesc o justificare pentru această alegere, dar oricât m-am obosit a fost inutil. Dacă ești acompaniat de oameni faini, atunci nu mai auzi nimic din toate astea.

Mi-a plăcut că personalul a găsit o soluție unde să ne așeze, căci la ora la care am venit era o singură masă liberă și câteva rezervate. Ni s-a propus îndată să ne așezăm acolo unde dorim, iar restul era o chestie de reamplasat plăcuța „rezervat”.

În meniu e doar pizza cât vezi cu ochii. Am ales două tipuri – una din cele clasice și una din cele recomandate de Twenty. Prima – un Diablo speciale cu sos de roșii, mozzarella, salam picant, salam chorizo, brânză gouda, gogoșari și peperoncini – a fost exact pe placul meu. Avea tot ce-i trebuie – fierbinte, cu o doză generoasă de cașcaval, iar blatul a fost pur și simplu minunat. Costă 25 de lei.

twenty pizza diablo speciale

A doua alegere s-a dovedit a fi puțin mai ciudată. De fapt, cam toate opțiunile aveau combinații odioase. În special pizza Twenty, specialitatea localului, la care am renunțat din cauza amestecului exagerat de alimente. Mi se pare de neconceput să amesteci salamul cu șunca (!), cu ton, cu ciuperci și pe deasupra și cu ou. Desigur, la toate astea se adaugă mozzarella, gogoșari, măsline, brocolli. Este cu siguranță o catastrofă pentru sistemul digestiv din cauza multitudinii de produse care abundă în proteine. N-are nimic tentant în ea, eufemistic vorbind, așa că am trecut pe listă mai jos.

O altă combinație ciudată – pizza Superman, unde șunca se amestecă cu cârnați cabanos, dar și cu ton și ciuperci. Poate o fi având un gust interesant, însă îmi iubesc ficatul și am decis să nu-l chinuiesc chiar în halul acesta. Am ales o variantă de compromis – pizza Tedesca, cu sos de roșii, mozzarella, bacon, chorizo, cașcaval afumat, ceapă roșie și, surpriză, castraveți murați. Prețul – 29 de lei.

twenty pizza tedesca

N-am mâncat niciodată o pizza cu castraveți murați așa că am spus că trebuie să existe o „prima dată”. Mie îmi plac foarte mult roșiile, cine n-a auzit expresia „îmi plac așa de mult roșiile, încât le mănânc cu suc de roșii și adaug ketchup”? E cumva despre mine. Și apoi îmi place foarte mult și ceapa roșie. Și castraveții murați sunt tare delicioși, dar numai nu într-o pizza. Totul a fost gustos cu excepția lor – mult prea dulci și, probabil, nici nu erau murați, ci marinați. Castraveții de calitate sunt tari, sărați și acri, n-au de unde să fie dulci, sub nicio formă, de aceea le-aș recomanda celor de la Twenty ori să renunțe la combinația asta, ori să caute castraveți murați de calitate.

Experiența culinară a fost, în general, una reușită – blatul chiar e piesa de rezistență a celor de la Twenty, iar dacă și alimentele sunt combinate reușit, iese ceva fantastic. Eu sunt iubitor de pizza, așa că n-am avut cum să ies dezamăgit de-acolo.

twenty farfurii goale

Cu excepția castraveților murați, desigur. În total, am avut o notă de plată de 76 de lei – cele două pizza au fost combinate cu două beri de 11 lei. Cum să mergi într-un pub și să nu bei bere.

Personalul a fost drăguț, n-am avut nicio pretenție. Referitor la ambianță, aș putea spune că m-au deranjat mai mult decât țeava de aerisire publicitatea la țigări, foarte vizibilă, de altfel. Și încă ceva – Twenty nu are autorizație de securitate la incendiu, despre acest lucru sunteți informați la intrare.

twenty fara autorizatie

Desigur, e alegerea ta, dar este un element de lipsă de responsabilitate, inclusiv din partea autorităților. Dar, despre asta, într-un alt articol. În final, dacă v-aș da un sfat, nu comandați pizza la domiciliu, se plânge lumea că e rece și mai puțin gustoasă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact