Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Voi chiar vreti sa nu mai participe nimeni la vot?

Nimeni decât cei chiar bătuţi în cap. Plus cei ignoranţi, care merg la vot dintr-o datorie de neexplicat pentru ei, dintr-o datorie civică pe care o aşează pe acelaşi raft cu mersul la biserică. Ceva de genul "crede şi nu cerceta", "ştampilează şi nu aştepta".

Ultimele ieşiri scârboase ale şefilor politici ale acestei ţări nu mi-au provocat decât valuri de greaţă. Am ocolit pe cât am putut mesajele lor de-a dreptul halucinante, doar pentru a nu-mi face nervi. Dar tot mi-a ajuns la urechi polologhia scârboasă a lui Boc, despre cum şi de ce trebuie să îl schimbe pe nu ştiu care Nica. Apoi am auzit zumzăitul lui Geoană şi al lui Iliescu, iritaţi nevoie mare, acuzând că urmează haos, de parcă nu l-am avea deja. Apoi pe Băsescu îmbăloşind şi mai mult acest tablou sinistru. Redat cu multă, multă abnegaţie de principalele posturi TV de ştiri, Antena 3 şi Realitatea, schimbaţi voi ordinea dacă nu se convine. Care dedică zeci de minute din jurnalele lor acestui subiect. Declaraţii, surse, poveşti, minuni, tragedii, şoc şi groază că uite ce zice cutărescu politician, ministru şi lichea.

Şi din nou mă minunez şi îmi toc nervii - nu referitor la politicienii respingători care încearcă să îmi inunde mie mintea cu false probleme. Ci, din ce în ce mai mult, de reacţia televiziunilor mă minunez. De presă, în general. De "colegii" mei de breaslă. Aloooo, pe tot mai puţină lume interesează în mod real ce zice, face, decide şi gândeşte Băsescu, Boc, Geoană, Antonescu şi aşa mai departe. Nu acestea sunt realele probleme ale oamenilor din această ţară. Nu leprele politice ale României dictează "agenda publică". Realitatea acestor ore este că ne cresc ratele la bancă, ne scad salariile, că în judeţul ăstra şi în ţara asta creşte numărul localităţilor care intră realmente în incapacitate de plată, că a trecut imediat un an de criză şi nicio măsură cu o urmare reală nu a fost luată, că în continuare avem o birocraţie de stat imposibilă, că facturile la gaz sunt imense, că urmează o iarnă din care nimeni nu mai ştie cum ieşim, că sistemul sanitar e la pământ, că elevii sunt obligaţi să dea stupide teste la informatică, în loc să fie lăsaţi doar să dea testele pe calculator. Şi multe, multe alte probleme muuult mai reale decât cearta Bo-Bă-Ge-Antonesciană. Şi alte nume inutile ale acestei ţări.

Prin fraudarea buletinelor de ştiri, excesiv orientate pe lătura politică a acestei ţări, televiziunile cu acoperire naţională sunt demne de acuzat. Pentru faptul că elimină orice urmă de interes pentru viitoarele alegeri prezidenţiale şi nu numai. Prin faptul că promovează non-valoarea şi ştirea inutilă la rang de "interes public".

De politicieni m-am convins că nu are rost să mă agăţ cu speranţe. Prin circul pe care îl maimuţăresc e clar că vor să aducă la cabinele de vot doar nătângii uşor de manipulat, pe restul îndepărtându-i prin jocul lor grotesc cu vieţile noastre.
Dar şi voi, presarilor, şi voi le jucaţi jocul scatofil?
Mi-e lehamite şi mi-e teamă că nu am cum să mă vindec.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 643

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

tot eu

Acum 14 ani

zi deleanu. mergi la vot?
Raspunde

dan

Acum 14 ani

ce pot sa zic... esti om de presa, exact cum il descrii tu in articol...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus