Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ordonanța care dădea afară 4.000 de profesori, abrogată. ”În Sibiu s-au făcut presiuni să se reducă numărul de posturi”

Ordonanța care dădea afară 4.000 de profesori, abrogată. ”În Sibiu s-au făcut presiuni să se reducă numărul de posturi”

Ordinul nr. 4884, publicat de liberali, a fost abrogat, anunță președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. Liberalii cer acum distribuția în țară a abrogării ordinului, pentru ca oamenii să nu fie dați afară. ”Solicit în mod public Ministerului Educației să fie publicat și distribuit inspectoratelor actul prin care se abrogă ordinul de concediere în masă. 4300 de cadre didactice au fost deocamdată salvate de concedierile pregătite de PSD. După ce PNL a prezentat public Ordinul nr. 4884, prin care directorii de școli erau obligați să reducă numărul angajaților din sistem, PSD a recunoscut existența acestuia și l-au abrogat în ședința de Guvern de astăzi”, susține Raluca Turcan.

Liderul PNL Sibiu spune că mai multe inspectorate școalre județene au fost somate să diminueze cheltuielile cu salariile cu 15%, în timp ce în altele, printre care și Sibiul, s-au făcut presiuni pentru reducerea posturilor. ”Până în această dimineață, Inspectoratele Școlare din Timiș, Maramureș, Arad, Mehedinți, Argeș, Bacău, Neamț, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Olt și București au fost somate să refacă statele de plată și să diminueze cheltuielile salariale cu 15%, pentru a se încadra în bugetul construit greșit de PSD-ALDE. În alte județe, precum Vrancea sau Sibiu, s-au făcut presiuni ca să se reducă numărul de posturi. Altfel, directorii de școli erau șantajați că niciun profesor nu va primi banii pentru luna muncită. Solicit în mod public, să fie publicat și distribuit inspectoratelor actul prin care se abrogă ordinul de concediere în masă. Inspectoratele Școlare să retragă notele prin care solicitau ștergerea din statul de funcții a unor posturi, iar la a doua rectificare bugetară, Guvernul să prevadă fonduri suficiente pentru plata salariilor și angajarea personalului lipsă din sistem”, a mai spus Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus