X
muzeul astra

Ce facem în weekend?

Poezie romani, istorisiri din vreme de război și teatru – cam așa se rezumă activitățile din acest weekend. Un final de săptămână cu mai puține activități decât până acum, weekend-ul 12-14 octombrie oferă însă o întoarcere în timp și câteva spectacole demne de urmărit. Rubrică susținută de cafeneaua The Refresh the-refresh-logo-1512565165.

Vineri, 12 octombrie

De la ora 19:00 se joacă din nou Faust, în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul cu Ofelia Popii și Miklós Bács în rolurile principale este pus în scenă diseară la Fabrica de Cultură. Mai multe detalii despre spectacol și bilete găsiți pe site-ul Teatrului Național Radu Stanca.

La Sala Thalia, de la aceeași oră, are loc spectacolul „Tradiții centenare”. Ansamblul Folcloric Studențesc ”Ardealul” din cadrul Casei de Cultură a Studenților Sibiu și Ansamblul Folcloric “Zornitsa” din Bulgaria și Ansamblul Folcloric “Città dei Templi” din Italia s-au asociat pentru a realiza un program de rezidență artistică, iar rezultatul proiectului lor va putea fi urmărit în această seară. Mai multe detalii, AICI

Traditii2018

Câteva ore mai târziu, în Imperium, Andrei Dunaev și Moldo pregătesc un moment muzical pentru care pot fi făcute rezervări la numerele de telefon 0369 454 690 / 0745.391.481. Spectacolul va începe la ora 22:00.

andrei dunaev si moldo

Sâmbătă, 13 octombrie

Sâmbătă dimineața, un eveniment cultural care face parte din proiectul „Istorisiri din vreme de război” îi așteaptă pe curioși în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Întoarcerea în trecut se va face începând cu ora 9:45, iar mai multe detalii găsiți AICI

muzeul astra 1 mai (1)

Micuții sunt așteptați din nou la atelierele de creație pregătite de Teatrul pentru copii și tineret GONG. Ca de obicei, cele două ateliere sunt programate pentru orele 10:00 și 12:00.

Tot de la ora 10:00, pe strada Mitropoliei nr. 17 sunteți așteptați la workshop-ul „De-a arhitectura”. Arhitecții îndrumători ai atelierului vor fi Anca Bordean și Diana Constantinescu. Mai multe detalii veți găsi pe pagina de facebook a evenimentului.

43117930_1434386266664531_8712790538069213184_n

La ToolHouse-MakerSpace, începând cu ora 10:00, vor fi invitați în jur de 35 de ingineri, programatori, sociologi, antropologi, psihologi, oameni de comunicare, educatori, urbaniști, designeri, pasionați de tech sau pur și simplu cetățeni interesați de creșterea calității vieții în Sibiu. Cu toții vor încerca să găsească soluții pentru a îmbunătăți interacțiunea offline prin intermediul tehnologiei, în cadrul Citysense Hackaton. Cele mai bune idei vor primi o finanțare pentru implementarea unui prototip. Suma totală pusă la bătaie este de 26.850 lei.

Povestea „Frumoasa și bestia” va fi adusă la viață pe scena Teatrului Gong, sâmbătă la orele 11:00 și 18:00, iar o oră mai târziu, adulții sunt așteptați la o nouă reprezentație a spectacolului Faust, la Fabrica de Cultură.

h_frumoasa_si_bestia-foto_Dragos_Dumitru_(3)

Duminică, 14 octombrie

Proiectul de întoarcere în istorie continuă și duminică în Muzeul ASTRA. Doritorii sunt așteptați așadar de la ora 9:45, din nou, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

De la ora 11:00 se reia spectacolul „Frumoasa și bestia”. Povestea va fi pusă în scenă tot la Teatrul GONG.

Seara, de la ora 19:00, regizorul de teatru Radu Nica îi invită pe iubitorii de artă teatrală la o nouă punere în scenă a spectacolului „10”. Mai multe detalii găsiți AICI.

10 tnrs

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact