Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
4°C

VIDEO-Adame Wolf, cea mai frumoasă voce a Sibiului din ultimii ani

VIDEO-Adame Wolf, cea mai frumoasă voce a Sibiului din ultimii ani

O melodie a unei tinere din Sibiu a devenit virală pe internet, săptămâna trecută, după ce a fost lăudată de unii dintre cei mai cunoscuți comedianți din România, mii de oameni ascultând-o și apreciind-o.

Iată mai jos despre ce cântec este vorba:

Turnul Sfatului a găsit-o pe Adame Wolf undeva în Terezian, proaspătă absolventă a ULBS, veselă și pasionată de muzică. Pe numele ei real Mădălina Gîrju, aceasta are 22 de ani, s-a născut în Cluj-Napoca și a locuit aproximativ 15 ani cu bunicii în Râmnicu Vâlcea. De mai bine de trei ani trăiește în Sibiu, unde a venit pentru Facultatea de Psihologie.

”Cânt dintotdeauna. Când eram la grădiniță bunicului meu îi plăcea să mă înregistreze cântând pe casete, iar mie îmi plăcea să improvizez cântece de copii ca să îl fac confuz fiindcă nu coincidea cu ce știa că ne învățau la grădiniță. Cred că acolo a început tendința asta de a inventa. Nimeni din familia mea nu se ocupă de muzică, iar obiectivul alor mei pentru mine mereu a fost să am note mari și apoi să îmi fac o carieră stabilă. Nu pot spune că am avut încurajarea lor directă cu privire la muzică, însă nici nu m-au îngrădit să fac lucrul ăsta. Nici acum nu le spun foarte multe despre ocupația asta. Înainte să vin în Sibiu mă mai încurajau prieteni și oameni care îmi scriau că le place muzica mea de pe youtube. Însă motivația reală pentru care m-am ținut de treaba asta mereu a fost un mister pentru mine. Un mister frumos, într-adevăr, dar pe care nu îl înțeleg încă. Poate chiar lipsa de încurajare a fost o motivație”, spune tânăra.
43880680_272784443351612_2266419882360832000_n

”Prima oară când am început să cânt la chitară aveam aproape 15 ani și am făcut asta fiindcă voiam neapărat să compun. Pentru a compune aveam nevoie de acompaniament. Aveam o chitară de 20 de ani cu doar 5 corzi în casă și bunicul meu a spus că nu îmi cumpără o coardă nouă decât dacă învăț să cânt așa, cu 5 corzi. Așa că am căutat o piesă și am învățat un solo scurt care se folosea doar de primele corzi. Nu a avut decât să  îmi cumpere toate corzile noi și mai târziu am făcut rost de o chitară nouă. Am învățat singură să cânt, dar nu pot spune că am cine știe ce nivel la chitară fiindcă nu am vrut niciodată să fac performanță. Am vrut doar să îmi acompaniez piesele”, mai povestește Mădălina.

Mădălina are deja un album pe care l-a postat pe internet și cântă ocazional în cluburile din Sibiu.

”M-am decis să mă dedic mai mult muzicii în 2017. Fiindcă în stadiul respectiv mă simțeam descurajată și nefericită. Faptul că nu făceam nimic pentru visul meu începuse să mă afecteze vizibil, începuse să îmi fie teamă să mă exprim în fața altora. Eram în continuu foarte anxioasă. Sunt genul de persoană pe care statul degeaba chiar o poate omorî. Însă tocmai de asta mi-am spus că trebuie să fac ceva, așa că am început să cânt live în fața oamenilor. Cred că acela a fost primul pas. Am început să am concerte în Sibiu fiindcă mi-am căutat să am. Am bătut eu la uși fiindcă eram și încă sunt la început. Am cântat și la 17 ani într-un pub, iar de atunci la evenimente de liceu și studențești la care eram invitată. Apoi am avut decizia impulsivă de a posta 19 dintre piesele mele originale pe internet într-o colecție. Un album, cu alte cuvinte, pe care  l-am numit Adame Originals. Sunt piese la care am lucrat trei ani și am refuzat să le promovez în vreun fel din motive care îmi sunt și mie străine acum. M-am simțit de parcă mi s-a ridicat un văl de pe față. „Stai puțin, eu ce tot aștept aici? Piesele sunt gata. Sunt la un click distanță””.

43950607_420180718512553_7573400439597563904_n

Am întrebat-o de și-a ales numele de scenă Adame Wolf?

”Eu sunt mare fană Bob Dylan și în liceu am văzut un interviu cu el în care spunea că s-a născut cu numele greșit și mi-am dat seama că mă simt la fel. Așa că am pornit vânătoarea de nume. Voiam un nume care să reprezinte felul în care vreau să sune muzica mea. Adam, din punct de vedere biblic, a fost primul om pe pământ și dacă îl citești invers e chiar Mădă fără diacritice. Eu însă nu sunt bărbat, așa că am feminizat cuvântul cu un „e”. Cu alte cuvinte, da, poți spune că înseamnă prima femeie de pe pământ. O metaforă pentru inovație. Wolf înseamnă lup și l-am ales fiindcă vreau ca muzica mea să fie demnă și incisivă ca un lup”.

”Ce transmit depinde foarte mult de cine ascultă.  Am pățit să scriu o piesă care nu avea legătură cu iubirea și cineva să îmi spună că îi amintește de o despărțire. Sau o piesă care este de despărțire să ajute pe cineva care și-a pierdut mama. Sunt doar exemple. Oamenii transformă muzica în ce doresc ei. Cei ce facem muzică doar o punem la dispoziția lor”, concluzionează Mădălina.

Cine vrea o poate susține pe Mădălina aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus