X
parintele necula si godina (5)

Necula revine: Referendumul mi-a dovedit că nu am înțeles nimic din gestionarea capitalului de imagine

Părintele Constantin Necula a scris un nou comentariu după ce a anunțat ieri că se retrage din viața publică. Preotul spune acum că se retrage doar dintre cei care nu au la inimă Biserica. ”Nu credeam că sunt atât de important în misiunea Bisericii și nici acum nu cred. Poate că doar lipsa altor glasuri îl face pe al meu mai de auzit. Nu. Nu am spus că mă retrag din slujirea Bisericii și din misiune, sau că evit să merg „in partibus infidelium..” (cum a spus Dl. Baconschi). Dar voi reduce răspunsul meu la evitarea frivolităților culturale și sociale la care m-am supus susținând oameni și proiecte prin care am sperat să cresc anduranța la social a Bisericii. (…) Mă retrag din locul căruia nu i-am aparținut niciodată. Locul în care am încercat mereu să ofer chipul unui preot care crede în contemporani. Referendumul, nu ca rezultat ci ca atmosferă, mi-a dovedit că nu am înțeles nimic din gestionarea capitalului de imagine, așa cum cred unii că se trăiește din el. Am obligația, duhovnicească și morală, de a reveni între credincioșii Bisericii și între cei care au nevoie de ajutor, indiferent de confesionalitate ori religiozitate personală, fără a uita de obligația apologetică prin care am fost prezent în media. Împlinesc ceea ce îmi este dat spre împlinire dar voi evita, cât îmi va fi în putință, expunerea preoției la neloialitatea politicului ori la așezarea lângă vedetisme ieftine”, a scris Necula, citat de ordinea.ro.  ”De aceea trebuie să-i rog pe comentatori să retragă orice gând de vedetism ori publicitate la adresa mea. Recunosc. Mă retrag de unde nu am fost niciodată. Din inimile celor care au batjocorit Biserica, jignind preoția, caricaturizând zâmbetul Patriarhului ori încrunteala lui. Mă retrag dinaintea miștocarilor de serviciu ai presei românești, din preocupările marilor analiști de presă care își hrănesc ura cu nodul în papură al muncii altora, din orizontul enervării unor oameni dedicați preocupărilor care cred ei că sunt unice, inalienabile. Din golful de superficialitate al celor care preferă manipularea oricărei lucidizări. Mă retrag din linia de căutare a celor care, cu ochii închiși, spun mereu că soarele nu mai răsare. Voi fi oriunde va fi Binecuvântare și dragoste să fiu. Mereu făcând metanie celor care ascultă și vor să-și schimba viața. Din dorința de a-mi păstra cuvintele pentru a dezlega de nedreptate vorbele îndreptate împotriva credinței, nădejdii și dragostei. Nu revin asupra hotărârii. Doar așez hotărârea personală în linia Bisericii din care fac parte”, a mai scris preotul.

Constantin Necula a anunțat într-o emisiune radiofonică că intenționează să se retragă din viața publică. ”Am să mă retrag și am să tac, din dorința de a-i lăsa pe ceilalți să vorbească. Am remarcat că sunt foarte mulți dispuși să vorbească împotriva Bisericii, a societății creștine. Le doresc succes! E o tristețe care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decât în Liturghie”, spunea Necula.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  filip

  Ieri spuneam ca minte ca se retrage si o sa ne convingem in cateva zile. M-am inselat. Nu a fost necesar chiar atat de mult timp pentru a ne demonstra inca odata cine este cu adevarat acest Necula

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  coniac-canoe

  V-am spus că nu scăpați de propagandistul globaliștilor! Ăsta are misiunea lui, la fel ca milițianul Godină, omul sistemului care mimează că-i antisistem.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pinochio

  Asa cum am mai spus, acest individ sufera de “limbarnita”; in vorbire, abuzeaza de neologisme, incercand in acest fel sa para inteligent, uitand versetul biblic (Proverbe 10 cu 19)care spune ca: “cine vorbeste mult nu se poate sa nu pacatuiasca”…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  hai-hui

  Astia sunt penibili. Tipul de propagandisti (ingusti la minte) care refuza sa ia criticile ca un semn de intrebare in privinta la misiunea lor, in loc de asta preferand sa mai citeasca ceva dintr-o carte.

  Problema principala a bisericii este una in primul rand morala. Cum poti tu sa pretinzi ca lumea sa accepte biserica daca etica ta e la pamant. Orientarea asta aproape exclusiva spre opulenta si acumulare de avere si proprietati este TOTAL impotriva perceptelor unei biserici care chiar face misiune apostolica. Poti sa faci asta si in picioarele goale si pe strada, nu ai nevoie sa ceri taxe si sa construiesti palate. Biserica trebuie sa fie simpla si apropiata de oameni. Apropiata si de tineri, care considera tot fanfaronismul si opulenta legata de o atitudine profund anti-credinta. Va sapati singuri groapa domnilor…

  Si apropo inca o chestie.. As sugera ca stimabilul guvern roman sa lanseze programul “Prima banda de alergat pentru popi”. Nu de alta, dar la ce rotunjori sunt, ca si pungile bisericii, au nevoie sa isi recapete supletea. Miscare domnii mei, miscare va trebuie.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Das Kapital

  Ce nevoie are un preot de “gestionarea capitalului de imagine”? Trebuie sa-si faca misiunea la care singur s-a angajat, onest, dezinteresat, fara partizanate.
  Capitalul de imagine va avea un singur ciurs, ascendent. Fara nevoie de gestiune.
  De gestiune au nevoie politicienii, ei merg cu “riscuri calculate”, “win-win”, “win-lose” si alte fleacuri lumesti :) .

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  axxy

  macar daca era 1 aprilie…
  – asa, azi ma retrag, maine nu ma retrag – ce poate sa ne arate? doar faptul ca, probabil se astepta ca lumea sa il roage sa nu se retraga din viata publica, lucru ce – din fericire – nu s-a intamplat… stiu ca si la emisiunea Carcotasilor era prezent intr-o vreme – bafta! emisiuni exista, slava domnului, numai sa vrei sa apari pe sticla… :)

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact