Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Cauza incendiului: primele concluzii. Amendă de 5.000 de lei

Cauza incendiului: primele concluzii. Amendă de 5.000 de lei

ISU Sibiu a anunțat care sunt constatările comisiei de cercetare a cauzelor incendiului produs în data de 19 octombrie la depozitul copmaniei Jifa.

Amintim că instituția a trimis la fața locului o echipă de control care să verifice modul în care s-au respectat autorizația anti-incendiu și prevederile legislației și o echipă de stabilire a cauzei de incendiu.

„Comisia de cercetare a cauzelor de incendiu a stabilit faptul că sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost producerea unui scurtcircuit electric, având ca împrejurare determinantă conductor electric defect sau neizolat corespunzător”, a transmis Cristina Criveanu, purtătoru de cuvânt al ISU Sibiu.

Autoritățile au mai stabilit că „exploatarea instalațiilor/echipamentelor/aparatelor a fost făcută fără protecție corespunzătoare față de materialele și substanțele combustibile”.

Astfel, agentului economic i-a fost aplicată o amendă de 5000 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6536

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

10 comentarii

eu

Acum 5 ani

o singura concluzie...cum e posibil sa autorizati un depozit de genul asta in oras, laga populatie??? garda de mediu, primarie, isu directia de sanatate publica??? aici miroase spaga si iresponsabilitatea
Raspunde

Tu

Acum 5 ani

Ai pus întrebarea greșit !! Cum a fost posibil sa se dea autorizație de construcție locuințe lângă depozit, pentru ca inițial a fost depozitul acolo , pe urma s-au construit locuințe !!!! Deci cine cui a dat șpagă ?
Raspunde

fecioara

Acum 5 ani

5.000 de lei?ma apuca rasu...
Raspunde

Eu

Acum 5 ani

2500 in 48 de ore....
Raspunde

unu cu capu" mare

Acum 5 ani

Buna dimineata! Treziti-va! Jifa a incheiat o gramada de contracte avantajoase, pe bani grei, pentru colectarea si neutralizarea deseurilor periculoase. Pentaru ca operatiunea in sine ar fi costat enorm, nu ar mai fi fost loc de profit, asa ca s-a "intamplat" un eveniment nefericit, sanctionat cu 5000 de lei. S-a intrebat cineva pentru ce suma a fost asigurat depozitul Jifa? Intereseaza pe cineva cati bani s-au castigat prin aceasta manevra? Think about.... pentru cine are cu ce...
Raspunde

Adi

Acum 5 ani

Și uite așa a scăpat de plata a vreo 300 000 mii euro pentru eliminarea deșeurilor…Amenzile sunt de 10 ori mai mici….
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Lumea a treia
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

5000 de Lei amendă ? Prea puțin ! Fiarte puțin ! Nu se poate așa ceva ! După dezastrul ecologic care la făcut JIFA voi credeți că firma aceasta își mai poate continua activitatea ? La aproape 2 zile de la incendiu orașul pute a Jifa ! Chiar credeți că este normal , ca firma asta să scape cu o amendă de 5000 de lei ? Pe puțin 10000 de lei amendă! De cenu semnalati acest lucru ! Voi , așa zisa mass medie din orașul ăsta de 2 bani ! Nu faceți nimic pentru ORAȘUL ăsta ! Doar scrieți articole sa2 vă aflați în treabă! Nu veniți cu sugestii , soluții la rezolvarea cazurilor și evenimentelor semnalate și scrise în publicația dvoastră ! Sunteți niște iresponsabili care scrieți editoriale ca să vă aflați în treabă !
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

Nu stiu pe unde stai tu, dar la mine nu pute...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus