Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

Membri din Adunarea Parlamentară a CE cer anchetarea lui Vâlcov şi a lui Pop, pentru acţiuni de discriminare

Membri din Adunarea Parlamentară a CE cer anchetarea lui Vâlcov şi a lui Pop, pentru acţiuni de discriminare

22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au semnat o rezoluţie prin care cer forului european o anchetă cu privire la atacurile lui Darius Vâlcov, consilierul premierului, şi ale fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, la adresa minorităţii germane din România, anunță Mediafax. Solicitarea vine în contextul în care Darius Vâlcov a asociat, într-o postare pe Facebook, însemnele Forumului Democrat al Germanilor cu svastica, iar Liviu Pop a declarat că Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizaţii naziste. "De secole, minoritatea autohtonă germană a intrat în atenţia Convenţiei cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale semnată de Consiliul Europei în 1995, şi care s-a stabilit în România. România a ratificat Convenţia. De când un membru al minorităţii germane a fost ales preşedinte al României în 2014, această minoritate s-a confruntat cu atacuri sistematice, tot mai multe în ultimele luni, şi a fost ţinta insultelor colective din partea unor înalţi demnitari ai partidului de guvernare PSD şi a mass-media apropiată Guvernului, lucru care poate distruge permanent pacea socială.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, a catalogat Forumul Democrat German din România «o organizaţie nazistă», într-un interviu public în luna august. În plus, fostul ministru al Finanţelor şi consilierul premierului domnul Darius Vâlcov, a publicat un video pe Facebook care foloseşte un colaj foto care incorporează simboluri Naţional Socialiste pentru a îl înstrăina pe preşedintele României care este membru al comunităţii germane", precizează în document semnatarii rezoluţiei.

Aceştia susţin, în textul moţiunii, că astfel de acţiuni de defăimare în România, la nivel guvernamental, sunt îngrijorătoare. Prin urmare, ei cer Adunării Parlamentare o anchetă şi măsuri urgente prin care ţara noastră să înceapă să respecte drepturile minorităţilor naţionale.

"Intensitatea şi frecvenţa acţiunilor de defăimare colectivă din cercurile guvernamentale şi lipsa distanţării publice a altora de aceste acte reprezintă un motiv de îngrijorare. Adunarea Parlamentară ar trebui să ancheteze modul de implementare a protecţiei minorităţilor naţionale din România şi să solicite urgent României să respecte şi să protejeze minorităţile naţionale - în acest caz să protejeze minoritatea germană", potrivit sursei citate.

Darius Vâlcov a avut, la începutul lunii septembrie, o postare pe Facebook în care spunea că Forumul Democrat al germanilor din România este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler. De asemenea, senatorul PSD Liviu Pop a declarat, în luna august, la un post de televiziune, că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist.

Pe 3 octombrie, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat pe Darius Vâlcov cu o amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei, iar pe fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, cu avertisment.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

dar daca au dreptate cine stie?in poza nu e consiliul europei ci 3 fdgr isti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus