X

Opoziția goală

Alin Bratu

În continuare, niciun partid de opoziție nu vine în fața românilor cu un plan coerent. Ce vedem de câteva luni, până în aceste zile, sunt zvâcniri personale, niște ruperi de ritm sporadice, dar fără noimă, declarații cu sau fără suport și cam atât. Cu o zbatere a unuia sau altuia, nu cred că se poate face opoziție. Nu cred într-o opoziție în care contează persoana, inspirația de moment, viteza de reacție personală a unui parlamentar sau a unui șef de organizație.

Am mai spus asta, PSD a câștigat alegerile precedente pentru că a avut ceva palpabil în mână, în momentul alegerilor. Un plan concret. Că e un plan prost sau bun, asta e partea a doua, dar a venit cu o ofertă, cu cifre, tabele, ceva care părea profesionist.

Acum, PSD duce partida în continuare ca un jucător de pocher despre care știi că blufează, însă ți-e teamă să-l provoci. Și dacă, poate…

Opoziția, fie că vorbim de PNL, USR, PMP sau Pro România, eventual, doar reacționează. Nu creează nimic. Așteaptă cuminte ca PSD-ALDE să vină cu ceva, ca ei să contracareze. Așa cum pot ei: dezlânat și ultra-agresiv. În rest, nimic concret. Nu au arătat niciun moment că sunt pregătiți să ia ei conducerea partidei. Să arate că sunt capabili să facă lucruri mai bune decât pocheristul gol.

Marele blestem al PSD-ului, în acest moment, este prostia crasă a celor care conduc acum partidul. De la premier, până la ultimul ministru, se îngroapă cu fiecare apariție publică pe care o au. Doar că aici opoziția nu are niciun rol. Așa sunt ei. Atât pot. Și defilează cu toată aroganța tâmpă, pentru că nu există o voce puternică să-i facă să tremure.

Mi-e greu să cred că liderii opoziției nu vor să iasă cu un plan de guvernare corect, în care să se vorbească despre măsuri economice clare, despre cum văd ei că ar trebui croit bugetul, despre educație, justiție, despre fiscalitate, despre tot. Un document din care să răzbată profesionalism și care să inspire de departe bună credință. Mi-e greu să cred că nu există oameni capabili în PNL, în USR ori la ceilalți. De ce nu există așa ceva?

Poate consideră că nu e nevoie de asta. Poate că au de partea lor istoria ultimilor 30 de ani, când puterea a pierdut alegerile doar pentru că a fost infectă la guvernare. Și că n-a contat niciodată oferta electorală, ci a fost de ajuns dezastrul celor care au fost înainte.

Dar dacă în 2020 va fi altfel?

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Gilu

    CE DESTEPT ESTI TU BRATULE, CU CATE DEZACORDURI SI GRESELI GRAMATICALE FACI IN FIECARE ARTICOL. MARE DEONTOLOG SI ANALIST AI AJUNS. VAI DE CAPUL TAU !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact