Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Procurorul general, după decizia lui Toader: „E un moment special al României”

Procurorul general, după decizia lui Toader: „E un moment special al României”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a reacționat la anunțul ministrului Justiției de a declanșa procedura de revocare a acestuia. Într-o declarație publică acesta a calificat concluziile lui Toader drept „ziceri penibile”, încheindu-și aopariția publică cu lacrimi în ochi.

„Cu doar două zile în urmă Comisia de la Veneția transmitea că independența procurorilor poate fi afectată de procedura de revocare. Raportul de evaluarea a procurorului general este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția (...) Mă simt într-un moment special nu doar al carierei mele, ci un moment special al României” - a fost reacția lui Lazăr.
Acesta a mai precizat că în zilele următoare va preciza punctual „cât de clare sunt exegerările ministrului Justiţiei”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat astăzi că declanșează procedura de revocare a lui Augustin Lazăr. A făcut-o exact ca în cazul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi – prezentând 20 de puncte. Ironia sorții, primul punct a vizat faptul că Lazăr a susţinut că evaluarea lui Kovesi a fost lipsită de temei.

Decizia lui Toader a determinat mai mulți români să iasă în stradă să protesteze. Inclusiv la Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Amar

Acum 5 ani

Probabil esti din aia trimisi dupa gratii sau care incalca legea si exulta acum la gandul ca pune Dragnea si procuror general o tanti consilier juridic de la Videle
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus