X
autobuze noi tursib

Primele patru autobuze noi au ajuns la Sibiu

Primele patru autobuze noi au ajuns ieri la Sibiu. În 2 noiembrie, primele zece noi autobuze dintre cele 55 achiziționate de Tursib dintr-un împrumut de la BERD vor fi prezentate sibienilor.

“Înnoirea flotei de autobuze, susținută de Primăria municipiului Sibiu, este un moment foarte important pentru noi și vrem să-l împărtășim atât cu cei care folosesc deja mijloacele de transport în comun ale TURSIB, cât și cu cei care încă nu fac acest lucru, cu speranța că-i vom convinge. TRANSformarea în bine a orașului presupune și transformarea serviciilor publice. Este o mândrie pentru noi să putem lua parte, alături de municipalitate la acest proces continuu“, declară directorul general al Tursib, Dan Căprariu, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Puse în circulație din noiembrie

Cele zece autobuze aduse în Piața Mare a Sibiului sunt de două tipuri: opt sunt cu o lungime de 12 metri și 95 de locuri (produse de Anadolu Isuzu Sanayi ve Ticaret AS), iar două sunt articulate, cu o lungime de 18 metri și 147 de locuri (produse de Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS).

După prezentarea din Piața Mare și definitivarea actelor necesare, cele zece autobuze urmează a fi puse în exploatare. “Ambele modele sunt dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), sisteme informatice de monitorizare conectate la baza Tursib, cu instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă, cu sisteme de supraveghere video atât în interior cât și în exterior, sisteme electronice de validare a plății călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WI FI, cu sisteme audio și video, ambele modele au podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă și locuri rezervate pentru pasagerii cu cerinţe speciale“, enumeră reprezentanții Tursib din lista dotărilor noilor autobuze.

Potrivit informațiilor Turnul Sfatului, Până la finele acestui an urmează a fi livrate la Sibiu nu doar cele 55 de autobuze achiziționate de Tursib, ci și cele zece cumpărate printr-o procedură separată de către Primăria municipiului Sibiu. Acestea din urmă vor fi livrate tot de către Isuzu, fiind vorba de modelul Citiport (autobuze de 12 metri, cu o capacitate de 95 de persoane).

Expoziție “în oglindă“

Tot în Piața Mare a Sibiului, odată cu noile autobuze, vor fi expuse alte opt modele dintre cele utilizate în trecut – chiar și înainte de 1989 – de către Tursib. “Sibienii vor putea revedea atât de popularele – la vremea lor – modele de autobuze Ikarus și DAC , dar și două dintre autobuzele MAZ care se vor retrage de pe traseele din Sibiu în luna noiembrie, respectiv decembrie 2018“, mai arată reprezentanții Tursib.

Înaintea deschiderii expoziției, Astrid Fodor, primarul Sibiului, alături de reprezentanții conducerii Tursib, ambasadorul Republicii Turcia la București, Osman Koray Ertaș, precum și ai firmelor care livrează autobuzele vor susține o conferință de presă. Ulterior, oficialitățile vor participa la un tur oficial cu unul dintre noile autobuze, pe traseul Piața Mică – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituţiei – str. Avram Iancu – Piața Mare.
Evenimentele din cadrul TRANSformarea urmează a fi trasmise în direct pe Facebook, pe pagina administrată de Primăria municipiului Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Aveți grijă de ele mancatori de semințe ca de ochii din cap. Ca și cum sunt parte a familiei voastre…
  Nu mă aștept la mai mult din partea voastră.
  Oricum voi nu aveți respect pentru voi înșine…
  Să conduceți bine. Să nu aveți accidente

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Miruna Ciucurel

  Inca unul din miile de motive pentru care Sibiul este superior tuturor oraselor din Romania la dezvoltare, investitii, modernizare si civilizatie! Unicul model de urmat in Romania! felicitari! P.S. Am iesit din Sibiu o singura data in viata, pana la Sacel.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Claradi

  Cat de carcotasi mai sunteti.
  Daca se aduc noi de ce se aduc, daca sunt vechi de ce sunt vechi si nu aduc altele noi.
  Chiar nu v-ati saturat de atatea comentarii fara rost.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Dumi

   Daca tu ai o masina veche (epava) si te hotarasti sa o schimbi, preferi sa iei ceva mai ieftin si prost sau putin mai scump de calitate mai buna si cu consum f mic???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact