X
aeroport bv2

Așa va arăta terminalul Aeroportului Brașov. Mixt între gotic și modernism FOTO VIDEO

Consiliul Județean Brașov va dezbate săptămâna viitoare indicatorii tehnico-economici pentru realizarea terminalului de pasageri de la Aeroportul Brașov. Potrivit referatului de specialitate transmis consilierilor județeni, valoarea totală a investiției pentru terminalul proiectat de arhiectul râșnovean Dorin Ștefan este de 184.671.650 de lei (39.637.620 euro, calculat la un curs de 4,658 lei/euro), din care 111.054.250 de lei sunt alocați pentru partea de construcție. Acesta va avea o arie desfăşurată de 11.780 mp.

aeroport brasov

Brașoveanul Dorin Ștefan este arhitectul care a prezentat soluția de arhitectură pentru terminal și turnul de control. El a precizat că a gândit terminalul ca o poartă de intrare în Țara Bârsei, unde monumentele sunt realizate sub influența stilului gotic transilvănean: „Aici, la Brașov, a fost prima întreprindere aeronautică. Conceptul arhitectural este, de fapt, o fuziune între goticul transilvănean și modernism. Am avut în vedere și hala fabricii de avioane realizată în anul 1930, hală care încă există și ar putea fi transformată în muzeu, dar și elemente moderne”, a declarat arhitectul pentru newsbv.ro.  

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, susține că banii vor proveni în totalitate din fonduri proprii. Nu au putut fi accesate finanţări de la bugetul de stat sau de la Uniunea Europeană, deoarece ghidurile de finanţare nu permit accesarea de bani pentru astfel de obiective. „Sunt finanţate doar aeroporturile care sunt funcţionale şi pe profit. Singura şansă ca aeroportul de la Braşov să fie realizat sunt fondurile proprii. Putem să facem analize şi strategii, dar aceasta în condiţiile unei stabilităţi în ceea ce priveşte alocările anuale, pe care am avut-o până anul trecut”, a declarat Adrian Veştea în media locală.   Acesta a precizat că în prezent se lucrează şi la documentaţia pentru etapele viitoare de dezvoltare a aeroportului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Aveti aeroport la Sibiu , Bucuresti , Targu Mures – pe o raza de 150 km.Poate trebuiea sa folositi banii pentru alte investitii sau este rost de ceva ciordeala ?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cipi

  Frumos .Se pare ca are etaj si posibilitate de acoplare a avioanelor. Al nostru arata in interior ca o hala de productie si prost climatizat. Sâmbătă ne-am copt de căldură. Deja nu mai face față traficului.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Braşoveanul

  Pentru “sibian”: aeroportul Braşov se realizează exclusiv prin resurselele financiare ale Consiliului Judeţean Braşov. Nu e rost de ciordeală, îmi pare rău să te dezamăgesc. Nu ne interesează aeroporturile altora, avem nevoie de al nostru şi pentru curse charter (în cazul cărora tranzitul pe DN1 este inacceptabil, turiştii vor să pună schiurile în picioare în cel mult 1-2 ore de la check-out) şi cargo pentru industria locală. Aeroportul Braşov va fi gata în cel mult doi ani, focusaţi-vă pe ce puteţi face voi în Sibiu pentru a-l face (şi mai) atractiv, nu pe starea de sănătate a caprei vecinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact