X
flexpai-rouyu-technology-telefon-flexibil

Primul smartphone pliabil a fost lansat în China

Rouyu Technology, o companie chineză mai puţin cunoscută, care se întâmplă să fie şi un producător de display-uri, a lansat primul smartphone cu ecran flexibil, acesta reuşind să ajungă pe piaţă înaintea giganţilor precum Samsung, Huawei, Xiaomi sau Lenovo, care vorbesc despre astfel de dispozitive de mai muţi ani. Asemeni oricărui dispozitiv dintr-o nouă categorie, bazat pe o tehnologie nouă, noul telefon-tabletă este foarte scump.

FlexPai beneficiază de un display cu diagonală de 7,8” pe format 4:3, fiind similar cu un iPad Mini în materie de design atunci când este folosit în mod tabletă. Acesta are un corp cu grosime de 7,6mm şi poate fi pliat pentru utilizarea într-un mod mai „prietenos” pentru o singură mână, cu diagonală de 4” cu grosime de 15,2mm. Cele două părţi pliabile nu sunt egale însă, una dintre ele fiind gazda mai multor componente electronice, printre care şi camerele foto, scrie go4it.ro.

Ecranul amoled pare să fie protejat de un strat de plastic flexibil, ceva ce sugerează că nu va fi foarte rezistent la zgârieturi. Atunci când este folosit în modul „telefon”, FlexPai afişează aplicaţia pe partea la care telefonul se uită direct, cealaltă parte afişând doar wallpaper-ul. Există şi un mod de utilizare care poate afişa lucruri diferite pe fiecare parte.

La nivel de construcţie, noua tabletă pare să beneficieze de o balama ranforsată cu plastic, Rouyu Technology lăudându-se cu o anduranţă de peste 200.000 de îndoiri înainte de a te putea aştepta la probleme. Încărcarea rapidă se face printr-un port proprietar numit Ro-Charge, care asigură un nivel de 80% de încărcare în doar o oră.

Preţul este un subiect foarte sensibil, iar un dispozitiv care prezintă o tehnologie în premieră va fi foarte scump. FlexPai de la Rouyu Technology va porni de la 8.999 yuan, adică undeva în jurul a 1.150 euro pentru versiunea de bază şi va ajunge până la 12.999 yuan în versiunea de top (1650 euro). FlexiPai ajunge în magazine foarte curând, începând de mâine, 1 noiembrie, exclusiv în China.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact