Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Asigurarea RCA pentru persoane fizice se scumpeşte. Care este noul tarif de referinţă

Asigurarea RCA pentru persoane fizice se scumpeşte. Care este noul tarif de referinţă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat azi noile tarife de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA) calculate de firma de consul­tanţă EY. Noile tarife sunt în medie cu 4% mai mari pen­tru clienţii persoane fizice decât tarifele actuale, în timp ce pentru companii tariful mediu a scăzut cu 5%. Prima medie pentru persoane fizice este la 790 de lei pe an, în timp ce pentru companii se situează la 1.660 lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat azi noile tarife de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA) calculate de firma de consul­tanţă EY. Noile tarife sunt în medie cu 4% mai mari pen­tru clienţii persoane fizice decât tarifele actuale, în timp ce pentru companii tariful mediu a scăzut cu 5%. Prima medie pentru personae fizice este la 790 de lei pe an, în timp ce pentru companii se situează la 1.660 lei, scrie Mediafax.

Persoanele fizice pot achiziţiona poliţa RCA pe un an la un tarif cuprins între 572 lei şi 2.476, preţul variind în funcţie de vârsta clientului şi capacitatea cilindrică a autoturismului. De exemplu, pentru un şofer cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani care deţine un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 centimetri cubi tariful de referinţă pentru poliţa RCA va fi de 601 lei, cu 6% mai mult decât tariful de referinţă actual.

Pe de altă parte, în cazul transportatorilor tariful de referinţă pentru un camion cu masa de peste 16 tone este de 7.273, cu circa 7% mai putin decât tariful de referinţă actual.

Modificările tarifelor de referinţă estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluţia daunalităţii în perioadele de referinţă luate în considerare în cadrul celor două exerciţii de calcul, potrivit ASF.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2541

Comentarii

3 comentarii

MB

Acum 5 ani

Ma... ce tot vorbiti voi aici in articolul asta?!? Nu am platit in viata mea mai mult de 300 RON pe an pentru RCA.... cum adica pretul actual e intre 572 lei şi 2.476, ?!?
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

Pretul minim 572 e pentru un sofer cu clasa B0 , daca ai clasa B8(adica reducere 50%) vei plati minim 286 lei , la clasa M8 e minim 1144
Raspunde

tramvaiu

Acum 5 ani

pai depinde ce ai condus, nu? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus