Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

VIDEO „Situația pare ieșită de sub control în Sibiu”. Încă un urs pe autostradă: a trecut pe lângă zece oameni și a fost lovit de un TIR

VIDEO „Situația pare ieșită de sub control în Sibiu”. Încă un urs pe autostradă: a trecut pe lângă zece oameni și a fost lovit de un TIR

Județul Sibiu are o problemă cu animalele sălbatice, iar situația pare ieșită de sub control, concluzionează Direcția Regională de Drumuri Brașov. Instituția a anunțat în jurul orei 9:10 că joi seara a avut loc un nou incident când un urs a pătruns pe autostradă.

„Aseară în jurul orei 21:30 am avut parte de un incident similar în Centrul de Întreținere și Coordonare (CIC) Săliște. Un urs de mari dimensiuni a intrat în curtea noastră, a traversat-o și a ieșit pe autostradă unde a fost lovit de un TIR. Camionul a suferit avarii, dar ursul se pare că nu a pățit mare lucru și a fugit în direcția orașului Săliște”, a  anunțat Robert Eleres, purtătorul de cuvânt a DRDB Brașov.

Tot aseară, aproximativ la aceași oră doi urși au fost loviți de două mașini pe Valea Oltului, la intrare în Boița. Unul dintre ei, un pui, nu a supraviețuit. Celălalt a dispărut după accident.

Potrivit DRDB, în curtea CIC Săliște, unde se află și sediul Poliției Autostrăzi, erau în jur de zece persoane, dar cei mai mulți nici nu au observat ce s-a întâmplat.

„Apelul nostru este următorul: este clar că în județul Sibiu este o problemă cu animalele sălbatice, iar situația pare scăpată de sub control. Suntem deja în faza în care niște garduri electrice nu rezolvă situația. Trebuie găsite soluții la sursă, adică animalele trebuie ținute în păduri de către administratorii fondurilor de vânătoare”, transmite DRDB Brașov.
Ursul de aseară a pătruns pe corpul autostrăzii prin nodul Săliște, folosind bretelele de acces „unde oricum nu vor exista garduri niciodată”, a adăugat Elekes.

Amintim că la jumătatea lunii noiembrie, la Sibiu doi miniștri - printre care cel de la Păduri și Ape - și doi senatori au vorbit despre urșii omorâți pe autostradă, concluzionând că „Așa l-a creat Dumnezeu”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anemona Perisoreanu

Acum 5 ani

In Sibiu e bogatie asa mare incat vin ursii din Austria sa se mute la noi!!! Toata lumea viseaza sa se mute la Sibiu!!! Bunastare si bani multi!!!
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

problema ursilor sunt oamenii. se defriseaza in nestire pe arealele izolate, salbatice si inalte...animalele se muta in zonele, inca impadurite, mai aproape de oameni, zone in care intalnesc...oameni - motociclisti, biciclisti, excursionisti, amenajari(santiere, drumuri, hidrocentrale). ursii se si obisnuiesc dar se si aventureaza in zone locuite pentru mancare. asa ne trezim cu animale in centrul orasului si, din ce in ce mai mult, la periferii. solutia este oprirea defrisarilor salbatice astfel incat ursii si troate animalele sa aiba la dispozitie destui kmp/individ incat sa dua o viata normala...
Raspunde

Anton

Acum 5 ani

Fals. Problema ursilor in judet este datorata fondurilor private de vanatoare care ii inmultesc si nu le asigura suficienta hrana. Plus ursii sunt teritoriali si cand incerci sa pui intr-o padure prea multi, normal ca acestia pleaca in zonele adiacente
Raspunde

ioan

Acum 5 ani

ursul are caroseria mai buna decit Tirul de aceea nu a patit nimic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus