În acest weekend am tot umblat pe la munte, apoi pe la cumpărături, iar pentru că vremea a fost atât de frumoasă, am decis să mănânc la una din terasele din oraș. Am ales Baroc, un local scump din Piața Mică. Știam cum sunt prețurile și mai știam că mă prind, localnic fiind, într-un fel de „tourist trap”, dar locația e frumoasă, aerul cald încă foarte plăcut chiar și după apusul soarelui, așa că m-am dus hotărât.
Am ales o masă care să-mi permită să mă bucur de priveliște și mă gândeam că s-ar fi potrivit o supă, nu eram flămând, așa că îmi doream ceva lejer. Cei de la Baroc însă au introdus în meniu categoria „New” care mi-a suscitat interesul – piept de vițel cu cartofi aurii și sos wasabi și antricot de miel la grătar cu cartofi prăjiți. Ambele porții sunt foarte mari – cam 650 de grame per total. E exact inversul la ce-mi doream, dar am decis totuși să încerc și poate vă este utilă experiența mea când veți ajunge la Baroc și vă veți întreba dacă porția aia de carne cu cartofi își merită banii.
Am ales pieptul de vițel și am așteptat răbdător. Pentru ce a trebuit să aștept când mi-a venit porția nu prea am înțeles. Pentru o nouă specialitate bucătarul a depus prea puțin efort – carnea nu era proaspătă, iar acest lucru era vizibil din cauza marginilor tari de carne uscată, stătută și cam înecăcioasă. În interior, în schimb, era fragedă și foarte gustoasă.
Ah da, cred că totuși am așteptat să se facă cartofii – destul de sărați, dar pe placul meu. Sosul Wasabi nu se putea numi sos, era mai degrabă o duzină de hrean. Totuși, foarte bun hreanul – numai în această combinație am reușit să mănânc câteva bucăți de carne. Porția este cu adevărat generoasă, însă pentru mine a fost prea mult. Mi-a fost și greu să tai din bucățile gătite în multă grăsime. Atât de multă încât am simțit că trebuie cât mai repede să fac un duș.
Nu m-am supărat și nici nu m-am enervat deloc din cauza experienței culinare, pentru că am acasă un motan și m-am gândit că lui sigur n-o să-i displacă mărginuțele uscate din vițel. Am luat tot ce-a rămas la pachet, am plătit și m-am dus nerăbdător acasă să văd oare ce notă o să le dea motanul meu celor de la Baroc. Pentru generoasa porție am plătit 45 de lei, la care s-a mai adăugat o sticluță de 0,33 l cu apă Dorna de 6,9 lei.
Dacă e să lăsăm gluma, sunt trist când văd că în Sibiu clientul încă nu este tratat așa cum trebuie. Ospătarii au fost respectoși și acest lucru mă bucură, dar nu este suficient. E trist că într-un oraș atât de fain cum este Sibiul se gătește în continuare atât de prost: și am mai avut experiențe - mici arși și plasați intenționat pe farfurie cu arsura în jos, cartofi copți... cam cu două zile înainte să fie serviți, ciorbe obosite, burgeri din care pâinea se dezintegrează în fărâmituri și toate în centrul istoric, căci încerc să înțeleg cum este tratat un turist aici. Cert e că această industrie îi face Sibiului o mare defavoare.
Concluzia – am să mai merg la Baroc. La o cafea.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sosul Wasabi , Piața Mică
Vizualizari: 9136
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
MB
Acum 3 ore
Claudiu
Acum 3 ore
Liberal autentic
Acum 3 ore
Neli Oproiu
Acum 3 ore
Bobo