Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Am mâncat la terasă la Baroc și am simțit că am nevoie de un duș

Am mâncat la terasă la Baroc și am simțit că am nevoie de un duș

În acest weekend am tot umblat pe la munte, apoi pe la cumpărături, iar pentru că vremea a fost atât de frumoasă, am decis să mănânc la una din terasele din oraș. Am ales Baroc, un local scump din Piața Mică. Știam cum sunt prețurile și mai știam că mă prind, localnic fiind, într-un fel de „tourist trap”, dar locația e frumoasă, aerul cald încă foarte plăcut chiar și după apusul soarelui, așa că m-am dus hotărât.

piata mica sibiu

Am ales o masă care să-mi permită să mă bucur de priveliște și mă gândeam că s-ar fi potrivit o supă, nu eram flămând, așa că îmi doream ceva lejer. Cei de la Baroc însă au introdus în meniu categoria „New” care mi-a suscitat interesul – piept de vițel cu cartofi aurii și sos wasabi și antricot de miel la grătar cu cartofi prăjiți. Ambele porții sunt foarte mari – cam 650 de grame per total. E exact inversul la ce-mi doream, dar am decis totuși să încerc și poate vă este utilă experiența mea când veți ajunge la Baroc și vă veți întreba dacă porția aia de carne cu cartofi își merită banii.

Am ales pieptul de vițel și am așteptat răbdător. Pentru ce a trebuit să aștept când mi-a venit porția nu prea am înțeles. Pentru o nouă specialitate bucătarul a depus prea puțin efort – carnea nu era proaspătă, iar acest lucru era vizibil din cauza marginilor tari de carne uscată, stătută și cam înecăcioasă. În interior, în schimb, era fragedă și foarte gustoasă.

baroc vitel

Ah da, cred că totuși am așteptat să se facă cartofii – destul de sărați, dar pe placul meu. Sosul Wasabi nu se putea numi sos, era mai degrabă o duzină de hrean. Totuși, foarte bun hreanul – numai în această combinație am reușit să mănânc câteva bucăți de carne. Porția este cu adevărat generoasă, însă pentru mine a fost prea mult. Mi-a fost și greu să tai din bucățile gătite în multă grăsime. Atât de multă încât am simțit că trebuie cât mai repede să fac un duș.

Nu m-am supărat și nici nu m-am enervat deloc din cauza experienței culinare, pentru că am acasă un motan și m-am gândit că lui sigur n-o să-i displacă mărginuțele uscate din vițel. Am luat tot ce-a rămas la pachet, am plătit și m-am dus nerăbdător acasă să văd oare ce notă o să le dea motanul meu celor de la Baroc. Pentru generoasa porție am plătit 45 de lei, la care s-a mai adăugat o sticluță de 0,33 l cu apă Dorna de 6,9 lei.

Dacă e să lăsăm gluma, sunt trist când văd că în Sibiu clientul încă nu este tratat așa cum trebuie. Ospătarii au fost respectoși și acest lucru mă bucură, dar nu este suficient. E trist că într-un oraș atât de fain cum este Sibiul se gătește în continuare atât de prost: și am mai avut experiențe - mici arși și plasați intenționat pe farfurie cu arsura în jos, cartofi copți... cam cu două zile înainte să fie serviți, ciorbe obosite, burgeri din care pâinea se dezintegrează în fărâmituri și toate în centrul istoric, căci încerc să înțeleg cum este tratat un turist aici. Cert e că această industrie îi face Sibiului o mare defavoare.

Concluzia – am să mai merg la Baroc. La o cafea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9136

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

TOMOZEI

Acum 5 ani

Ce reclama urata. Pana la urma omul si-a facut niste calcule si decat sa aibe la masa 100 de mancatori de mici cu 3 lei micul si meniul zilei cu 16 lei, la care adaugi si 5 lei o bere la draft plus o apa cu 3,5 lei, prefera 10 turisti straini care sa manace de cateva sute de lei, plus cate o sticla de bere nefiltrata scumpa si/sau ceva tarie si e mai castigat. Personalul nu fuge toata ziua cu comenzi, nu are la masa desculti flamanzi si care urla si injura dupa ce se imbata cu bere. Nimeni nu obliga pe nimeni sa stea la Baroc, daca ai punga groasa stai, daca nu fuga pe la altii, sau chiar la IMPINGE TAVA, dupa principiul MULT, BUN SI IEFTIN. Acum, fata de calitatea mancarii, probabil ca articolul i-a dat de gandit patronului, legat de personalul din bucatarie. probabil si el este la fel de afectat ca si altii de calitatea si profesionalismul celor de acolo, ca si multe alte localuri. O nota buna pentru ospatari, iar concluzia ar fi ca atata timp cat toata vara la Baroc nu gasesti un loc, chiar daca este scump, inseamna ca per global oamenii isi fac treaba!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus