Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Campania “Un million pentru Unire” - 1 milion de semnături pentru Basarabia

Campania “Un million pentru Unire” - 1 milion de semnături pentru Basarabia

Campania „Un million pentru Unire” a fost prezentată la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul comunei Spring, Rusu Daniel Gheorghe și de președintele Acțiunii 2012, George Simion.

Acțiunea urmărește strângerea a peste 1 million de semnături pentru modificarea Constituției. Schimbarea constă în adăugarea unui preambul care să vorbească despre reîntregirea poporului român pe cale pașnică.

George Simion amintește că semnăturile se vor strânge în toate județele țării, în Republica Moldova și în Diaspora până la 1 Decembrie. În Sibiu unul dintre punctele de colectare ale semnăturilor se găsește în fața magazinului Dumbrava,  iar în mediul rural se află voluntari care le strâng. Tot acesta invită românii de pretutindeni să se strângă în data de 1 Decembrie la ora 8:00 și să participe la “Marșul Unirii”.

„La 100 de ani de la Marea Unire ne aflăm la o răscruce: fie ne mobilizăm pentru a salva ce se mai poate din acest An Centenar, abandonat de stat, fie pierdem definitiv șansa de a pune pe masa istoriei, din nou, chestiunea reîntregirii naționale prin unirea cu Basarabia. La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, din Chișinău și până la Carei, așa că îi așteptăm și pe sibieni să își reprezinte județul”, declară președintele Acţiunii 2012, George Simion.
conferinta basarabia

În cadrul conferinței este amintită lipsa locurilor de cazare în Alba Iulia, dar acest lucru nu ar trebui să reprezinte un impediment, spune edilul comunei Spring, deoarece primarii din județ propun cazarea celor care vin din Republica Moldova sau din alte țări la localnici.

„Vreau să transmit clar un mesaj de unitate, dragoste frățească, și să spun tuturor sibienilor să vină în număr cât de mare la această sărbătoare. Este o acțiune civică, nu suntem înrolati ai unui partid politic. Dacă alții își doresc să ne dezbine pe diferite planuri, noi dorim din tot sufletul să facem unitate. La noi totul este benevol, totul a început din dragoste de neam si țară. Dorim să ne readucem “copilul” înapoi, Basarabia“, afirmă Rusu Daniel Gheorghe, primarul comunei Spring.
Oricine dorește să semneze poate să facă acest lucru online pe site-ul semnez.eu sau să meargă la cel mai apropiat punct de strângere a semnăturilor.

 

Material realizat de:

Adina Torop

Magdalena Ceaușescu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

S

Acum 5 ani

Ce înseamnă să ai mult timp liber...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian sfânt

Acum 5 ani

Ca sibieni, ne pozitionam împotriva unirii cu acei înapoiati. Suntem sibieni, deci bogați și superiori. Noi nu ne unim nici cu Dubaiul!
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Ba cu Dubaiul vrem unire daca ne lumineaza sfintenia ta cam cum s-ar putea face asta! Efectiv, teritorial...
Raspunde

Operatiunea Overlord

Acum 5 ani

Ooo, boy...mai acum 100 de ani, in Transilvania, ungurii, sasii si secuii erau privilegiati deci ,,superiori". Romanii erau tolerati. Tu ce esti? Sa nu imi spui ca esti roman ca nu te cred!!!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Chiar nu ați înțeles ironia ?
Raspunde

A

Acum 5 ani

Și... Rușii?
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Ce, ti-e frica de rusi cand noi il avem pe primarul din Spring?
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Sa zicem ca noi vrem sa ne unim cu Basarabia , dar oare ei vor? Din ce stiu eu , nu prea , ei ar vrea sa se indrepte catre est...
Raspunde

S

Acum 5 ani

@operatiunea overlord Mai învață istorie. Asta cu privilegiații era până în secolul 17. După ce am intrat în imperiul habsburgic austriecii ne-au dat multe drepturi, ca sa fim aliații lor împotriva ungurilor. De aia au introdus și greco catolicismul, pentru ca catolicii (adica cei ca austriecii, nu ca majoritatea ungurilor și sașilor)sa fie cat mai multi în Ardeal. Din 1867 până acum 100 de ani, după înființarea austro-ungariei, la fel nu se mai punea problema asa, cu tolerați si privilegiații. Ungurii voiau să asimileze pe toți din Ardeal, indiferent că erau români, sasi, șvabi...iar secuilor le-au luat autonomia pe care o aveau în imperiul habsburgic. Ardeal.
Raspunde

robby73

Acum 5 ani

Sasii au fost si sunt evanghelici.
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

"Mai învață istorie." Svabii veneau in Ardeal doar in concediu, ex. la Ocna, la baie. Pe ei, soarta i-a dus in Banat. La 1867, ungurii nu le-or luat autonomia doar secuilor, ci si sasilor ( "mai invata istorie": Sächsische Nationsuniversität, Universitatea Națiunii Săsești, în latină: „Universitas Saxonum”, in ungureste „Szász Nemzeti Egyetem”).
Raspunde

Operatiunea Overlord

Acum 5 ani

Dragul meu.. nu ai inteles ideea. Mai usor cu sec XVII si cu drepturile acordate romanilor.Nu am spus de privilegiați in sensul celor scrise in Fraterna Unio ( Unio Trium Nationum) sau Tripartitul lui Werboczi. Sistemul națiunilor privilegiate a fost cosmetizat prin Diploma Leopoldina (1791) s-a pastrat cu mici modificari pana la Dieta de la Sibiu (1863) deci jumatatea sec. XIX. Situatia romanilor nu se rezolvase deplin nici la momentul Memorandumului ( 1892). Ideea era despre superiori si inapoiati cum spunea Sibianul Sfant.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus