X
P1077321

Mai multe femei au fost depistate cu suspiciuni serioase de cancer la sân, weekend-ul trecut, la Iacobeni

70  de persoane au fost testate în mod gratuit pentru depistarea cancerului la sân, la finalul lunii octombrie, în județul Sibiu. În cadrul campaniei, medicii au reușit să depisteze 7 cazuri cu suspiciuni serioase. 

62 de femei și 8 bărbați s-au prezentat weekend-ul trecut în comuna Iacobeni din județul Sibiu, pentru a fi testați prin intermediul campaniei „Nu am făcut destul”. 7 femei au fost depistate cu suspiciuni serioase de cancer la sân, astfel că medicii au recomandat în funcție de caz mamografie sau biopsie, ambele fiind asigurate de organizatorii campaniei.

P1077324

1 femeie din 7 are o problemă la sâni, dar nu se duce la medic de frică sau rușine

Anul trecut, în cadrul campaniei care s-a desfășurat în cinci județe din Moldova, medicii au descoperit că 1 femeie din 7 se confruntă cu o problemă la nivelul sânilor, însă refuză să meargă la medic de frică sau rușine. De asemenea, 4 din 5 femei nu făcuseră niciodată un control medical la sâni.

„Cancerul descoperit în fază incipientă, este tratabil. Costurile tratamentelor scad, iar șansele de supraviețuire cresc. Peste 15% dintre femeile care au fost testate anul trecut au prezentat anormalități la sâni și au necesitat un control de specialitate. Mai grav, aproape 50% dintre acestea aveau formațiuni de natură canceroasă și au fost trimise la medicul specialist”, spune Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Mai multe despre depistarea la timp a cancerului la sân și programul organizat de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Asociația Pacienților Cronici din România, citiți în articolul de mai jos:

Testări gratuite pentru depistarea cancerului de sân, la Iacobeni

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact