X
terenuri fotbal gen vasile milea

Schimbarea la față a Sibiului. Spații comerciale și birouri în locul terenurilor de fotbal de pe Milea

O clădire cu cinci niveluri supraterane și parcări la subsol este propusă a fi construită în locul actualelor terenuri de minifotbal situate pe bulevardul Vasile Milea, la intersecția cu strada Ioan Budai Deleanu.

Actualele terenuri de minifotbal sunt amplasate – împreună cu o clădire cu un singur nivel în care este amenajat inclusiv un bar – pe un teren situat pe bd. Gen. Vasile Milea nr. 17 – 21 și măsoară aproape 2.500 de mp, fiind în proprietatea unei persoane fizice. Proprietarul intenționează să demoleze casa și să ridice – pe colțul dintre bulevardul Vasile Milea și str. Ioan Budai Deleanu – o clădire în formă de “L“. “Inițiatorul planului urbanistic de detaliu a pornit acest demers cu intenția de a construi pe amplasamentul studiat o clădire de birouri și comerț, în limitele reglementărilor urbanistice existente în zonă“, se arată în documentația urbanistică supusă acum consultării publice de către reprezentanții administrației locale.
Regimul de înălțime propus este de cinci niveluri supraterane (parter, trei etaje și etaj retras) și subsol. Clădirea ar urma să aibă o amprentă la sol de 1.031 de mp, suprafața desfășurată fiind estimată la 4.124 de mp. La subsol ar urma amenajate 45 de locuri de parcare, alte 21 urmând a fi supraterane. “Accesul auto se va realiza din strada Ioan Budai Deleanu, iar accesurile pietonale vor fi realizate atât din această stradă, cât și din bulevardul General Vasile Milea. Construcția propusă se va amplasa pe aliniamentul la bulevardul General Vasile Milea, aliniament rezultat în urma realinierii bulevardului, iar față de strada Ioan Budai Deleanu se va retrage trei metri față de aliniament“, se mai arată în documentația urbanistică.
De altfel, pentru a respecta retragerile și aliniamentele, inițiatorul documentației se angajează să cedeze administrației locale o suprafață de teren de aproximativ 160 de mp. În aceste condiții, indicatorii urbanistici vor fi cei maxim admiși prin Planul urbanistic general al orașului: 40% – procent de ocupare a terenului și 1,6 – coeficient de utilizare a terenului.

Accesul auto este propus a se realiza doar din str. Ioan Budai Deleanu

Accesul auto este propus a se realiza doar din str. Ioan Budai Deleanu

Rețeaua electrică are nevoie de investiții

Documentația urbanistică arată racordările la rețelele de apă, canalizare și gaze naturale nu ar trebui să ridice niciun fel de problemă. Lucrurile sunt mai costisitoare, însă, în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a viitoare clădiri, amplasată într-o zonă cu instalații de distribuție de 20 kV și 0,4kV, cu două posturi de transformare (în curtea unității militare de pe str. Moldoveanu și la bl. 73 de pe str. Vasile Aaron) și un punct de alimentare de pe str. Semaforului. “Deoarece posturile de transformare existente sunt încărcate la capacitatea maximă, pentru alimentarea cu energie electrică a noilor consumatori este necesară realizarea unor noi posturi de transformare de 20/0,4 kV. Aceste posturi trafo vor fi executate în anvelopă de beton și se vor amplasa în vecinătatea consumatorilor pe terenuri alese de comun acord. Posturile de transformare se pot amplasa și în spații situate la parterul construcțiilor. (…) Construirea posturilor de transformare se va face etapizat, în funcție de apariția noilor consumatori și ținând seama de caracteristicile energetice solicitate de aceștia. La această fază s-a propus construirea unui număr de patru posturi trafo. Numărul lor poate varia în funcție de puterea care va fi solicitată“, este propus prin documentația urbanistică.

Indicatorii acestei documentații prevăd ca, la final, pe terenul care va avea în final 2.335 de mp (după cedarea suprafețelor către administrația locală), construcțiile vor ocupa 1.031 de mp, spațiile libere (verzi) – 369 de mp, iar pentru autoturisme căile de acces și parcările vor ocupa restul de 935 de mp.

La câțiva metri de terenul pe care este propusă acum reconversia urbanistică este în desfășurare un alt șantier în care, la fel, un imobil cu un singur nivel a fost demolat pentru a face loc unui hotel construit de Tiberiu Țânț, fost director al DPC Sibiu.

Descarcă de aici Memoriul justificativ PUD bd Gen Vasile Milea și  Reglementarile urbanistice propuse

Sursa foto: Google Earth

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Brian Loman

    Daca tot se construieste cladire moderna, nu inteleg de ce nu i-au in calcul si un sistem de panouri fotovoltaice on grid, pe acoperis. Si-ar putea asigura o mare parte din necesarul de energie electrica din productia proprie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact