Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Tăriceanu: ALDE poate obține 15% la europarlamentare

Tăriceanu: ALDE poate obține 15% la europarlamentare

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat în această seară că partidul pe care îl conduce are şanse să obţină un scor de 15% la alegerile europarlamentare de anul viitor, menţionând că după acestea va decide dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al României. "Eu cred că la alegerile pentru Parlamentul European putem obţine un scor de 15% şi să avem cinci-şase europarlamentari. (...) Ambiţia noastră este să depăşim în final PNL, să arătăm să suntem singurul partid autentic liberal", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu la TVR 1, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că nici el şi nici ALDE nu au intenţia de a rupe coaliţia de guvernare, ci vor să ducă la bun-sfârşit programul asumat alături de PSD, însă doreşte ca partidul său să aibă propria identitate. "Avem dreptul la o proprie identitate, e ceva normal. (...) Mai spun încă o dată: nu există din partea ALDE niciun fel de intenţie de a rupe coaliţia, nu avem un alt proiect politic. (...) Avem un mandat pe care l-am primit de la alegători (...), ne-am asumat alianţa cu PSD (...) şi eu cred că aşa este corect, să mergem până la capăt în această formulă", a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a menţionat că nu exclude posibilitatea de a candida pentru funcţia de preşedinte al Românei la viitoarele alegeri prezidenţiale. "Am mai spus, ideea de candidatură nu îmi este una străină, nu o refuz de plano (...), dar e mult prea devreme acum să luăm această decizie şi probabil că în preajma alegerilor pentru Parlamentul European, aşa consider eu, ar fi momentul în care o decizie trebuie luată", a afirmat Tăriceanu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hell-Town

Acum 5 ani

Eu zic ca ia spre 20%...
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Ai uitat virgula , o sa ia 2,0%
Raspunde

Iancu Marius

Acum 5 ani

Vrabia malai viseaza, sa vedeti ce va distrug romanii la vot ! Dictatorilor! Sub 1 %
Raspunde

Hell-Town

Acum 5 ani

Hai 25 % sa moara dujmanii..!!! Si Tariceanu presedinte!
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Traiasca cele cinci prime doamne! Ironia este ca sustinand referendumu-ul pentru familia traditionala, motocicleanul si-a taiat sansa de a candida la presedentie. Ce mi-e unul de alta orientare sexuala, ce mi-e unul cu 5 neveste....tot netraditional se cheama!
Raspunde

Fydonk

Acum 5 ani

Tradiceanu și partiduletul lui vor plăti pentru ca au ținut PSD la guvernare asigurându-le majoritatea,o sa ia 2-3 %!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus