X
neagu

Neagu: Guvernul PSD refuză fondurile europene pentru că nu pot fi sifonate

Deputatul liberal Nicoale Neagu susține că apetența Guvernului PSD – ALDE pentru în sistem parteneriat public-privat are o singură cauză: banii din buget pot fi sifonați, în timp ce proiectele pe fonduri europene sunt stricte și monitorizate. ”Astăzi, pe exercitiul financiar 2014-2020 suntem campioni europeni la nerealizări, nici 15% din fondurile de coeziune și dezvoltare nefiind atrase. Și la Bruxelles sunt 24 miliarde de euro puse la dispoziția României pentru această perioadă, dacă și Guvernul Dăncilă (Dragnea) înțelege să utilizeze aceste fonduri în special pe marile proiecte de infrastructură.  Exemplul autostrăzii Târgu Mureș- Iași – Ungheni (Autostrada Unirii) este elocvent! Întregul proiect are finanțare europeană asigurată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, singura problemă este ca acești bani să fie accesați! Ce face Guvernul României? Ne anunță că intenționează ca această autostradă să fie construită în Parteneriat Public Privat (P.P.P) !!! În aceeași notă se înscriu modernizările liniilor ferate de mare viteză București- Craiova, cu extensie spre Sofia, Timișoara – Cluj cu extensii dinspre Belgrad și spre Budapesta, adică aproximativ 1.275km, nu din fonduri europene ci prin P.P.P-uri!”, a declarat Neagu într-o declarație politică.

În opinia deputatului, social-democraților le este teamă de organismele de control ale Uniunii Europene. ”Finanțarea prin parteneriatul public privat are avantajul “sifonării banilor”, întrucât derularea proiectelor și cheltuirea banilor nu sunt controlate de instituții europene, precum OLAF, DLAF. În schimb, banii de la bugetul României sunt direcționați discreționar, nemaivorbind de implicarea intereselor private atunci când se vor împărți nu doar cheltuielile ci și veniturile!

Și parcă ne reamintim și de numele lui Dragnea Liviu Nicolae, pe când era Președintele Consiliului Județean Teleorman în cercetări ale OLAF pe care le putem cataloga cel puțin neortodoxe!  Aceasta este însă treaba justiției și nu a mea sau a Partidului Național Liberal!”, a mai spus Neagu în declarația politică.

Liberalul susține că PNL și-a asumat atragerea în întregime a celor 24 de miliarde de euro destinați României de către Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020. ”Absorbția 100% a fondurilor europene, infrastructura mare de autostrăzi, căi ferate, spitale regionale sunt ținta unei viitoare guvernări liberale! Cu cât se întâmplă mai repede, cu atât mai bine!”, a mai spus Neagu.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  popa

  Cand vrem sa scapam de ceva, mai intai trebuie sa avem cu ce inlocui. Pai daca vrem sa scapam de hotii din PSD va trebui sa-i inlocuim cu Neagu?…asta-i adevarata tragedie…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nepotism si Clientela calificata la locul de munca

  Nu doar cu sifonatul e problema. Problema e ca nu si cu cine sa faci un proiect!!!! Indiferent de finantare. Decat daca esti inconstient.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristian

  Aceasta nulitate de politician stie sa dea sfaturi dar nu a facut absolut nimic nici el nici partidul din care face parte. Seful lui a fost ministrul transportului si nu a avut niciun proiect. Zero barat. Un rebut politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact