X
incalzire-radiatie-infrarosie

Panourile radiante cu infrarosu. Cea mai buna varianta pentru incalzirea spatiilor industriale si a teraselor deschise (P)

Cu un principiu de functionare identic cu principiul incalzirii solare, panourile radiante cu infrarosu sunt foarte utile in diferite aplicatii, reprezentand cea mai buna varianta de incalzire inclusiv pentru spatiile industriale si terasele deschise.

In functie de modul de incalzire, ele se pot fi pozitionate pe tavanul incaperii, pe un perete lateral sau pe un suport special.

Incalziea acestor spatii se realizeaza in mod eficient cu panouri radiante special concepute pentru incalzirea acestor spatii,  panouri pe care le gasiti pe site-ul http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro

Astfel, pentru incalzirea spatiilor industriale se folosesc panourile radiante industriale, panouri de temperaturi inalte, capabile sa incalzeasca spatii cu incaltimea mai mare de 3,5 m, iar pentru terasele deschise cea mai buna varianta o reprezinta lampile cu infrarosu pe carbon, foarte eficiente pentru incalzirea acestor spatii, datorita intensitatii radiatiei emise.

Referindu-ne la spatiile industriale (halele industriale), exista atat posibilitatea incalzirii integrale a spatiului, caz in care se instaleaza un anumit numar de panouri radiante in functie de dimensiunile spatiului si de gradul de izolaltie, cat si posibilitatea incalzirii partiale.

Daca se doreste incalzirea integrala a halei industriale, se alege un anumit numar de panouri radinate industriale, in functie de dimensiunile spatiului si de gradul de izolatie al acestuia, si se pozitioneaza proportional pe suprafata tavanului, astfel incat sa acopere cat mai bine intregul spatiu. In acest caz se va instala si un termostat de ambient, cu rol de a mentine o temperatura constanta si a reduce costurile de incalzire.

In ceea ce priveste incalzirea partiala a spatiului, panourile radiante industriale reprezinta singura varianta eficienta pentru asemena aplicatii, urmand a se folosi panouri radiante cu puterea de 3000-3600w. Ele se pozitioneaza deaspura locului ce se doreste a fi incalzit, actionand eficient penntru incalzirea persoanelor si obiectelor din zona de actiune.

Mai este important de stiut si faptul ca panourile radiante industriale se pot instala inclusiv pe un perete lateral al spatiului, dar trebuie fixate la o inaltime suficienta spere a nu fi atinse. Daca se opteaza pentru instalarea pe un perete lateral, se impune utilizarea consolelor speciale, care confera posibilitatea inclinarii panoului la un anumit unghi, stabilit in functie de inaltimea de instalare.

In ceea ce priveste incalzirea teraselor deschise, cea mai eficienta solutie o reprezinta lampile cu infrarosu pe carbon, cu o intensitate a radiatiei suficienta pentru a incalzi persoanele din raza de actiune. Ele se pozitioneaza la o distanta de aproximativ  1,5 – 2m de zona vizata a fi incalzita, fie pe tavan, fie pe un perete lateral, fie pe un stativ special.

Daca se dorespre instalarea pe tavan, trebuie sa se tina cont daca lampa cu infrarosu permite o astfel de instalare, deoarece nu toate produsele de acest tip se pot instala astfel. Anumite lampi cu infrarosu se pot instala doar pe un perete lateral sau pe stativ.

panou-radiant-industrial

In cazul in care se opteaza pentru instalarea pe un perete lateral, lampa cu infrarosu pe carbon se va inclina la un unghi stabilit in functie de inaltimea de instalare, astfel incat sa prinda cat mai bine spatiul in raza de actiune.

Instalarea pe stativ confera mai multa mobilitate, putandu-se schimba foarte usor pozitia, totodata putand fi mutata foarte usor dintr-un loc in altul, spere incalzirea la momente diferite a unor zone diferite.

Daca doriti mai multe indormatii despre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu, pe www.chibzuintza.ro, la categoria PANOURI RADIANTE INFRAROSU , veti gasi foarte multe informatii utile despre acest tip de incalzire.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact