X
aeroport avion zbor copii 1

Trafic îngreunat pe Alba Iulia. Va fi exercițiu la aeroport

Pompierii vor simula joi producerea unui incendiu la o aeronavă pe timpul aterizării pe pista Aeroportului Internațional Sibiu. Scopul exercițiului este de a testa capacitatea de reacție în astfel de situații.

Un astfel de incident, arată reprezentanții ISU Sibiu, poate genera un accident de aviaţie civilă cu victime multiple şi pasageri care nu se pot evacua singuri. În cadrul exerciţiului se va urmări modul de cunoaştere şi executare a atribuţiilor de către personalul participant în vederea organizării şi conducerii intervenţiei în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la obiectivul menţionat, precum şi a modului de rezolvare şi acţiune în cadrul anumitor situaţii operative create.

Având în vedere fumul care se va degaja, ca urmare a declanșării unui incendiu controlat la obiectivul menționat, traficul rutier ar putea fi afectat pe o porțiune din Drumul Național 1, șoseaua Alba Iulia, zona aeroport, arată cpt. Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

„Recomandăm cetățenilor care tranzitează zona aeroportului să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, atenționăm participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă și adaptare a vitezei la condițiile de trafic”

Exercițiul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc începând cu ora 11:00. Vor participa reprezentanți ai mai multor instituții, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Direcția Județeană de Informații, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport, Spitalul Județean, Serviciul de Ambulanță Județean și Serviciul pentru Situații de Urgență Aeroport.

 

Foto: arhiva TS

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact