X
Sibcoin-750x444

Comunicat oficial: Nu există nicio potențială confuzie între SibCoin și o criptomonedă lansată la câteva mii de kilometri distanță

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 susține într-un comunicat de presă că noua monedă locală a Sibiului, SibCoin, nu se poate confunda cu Sibcoin (Siberia Coin), o criptomonedă înființată în Rusia în urmă cu trei ani. ”Această monedă nu înlocuiește moneda națională și nu este o criptomonedă. SibCoin-ul are ca scop promovarea producătorilor regionali și a Sibiului ca destinație de locuire, investiții, turism și cultură, destinație care îmbină în mod fericit tradiția și agenda digitală a ultimilor ani. (…) Atât în faza de pregătire a monedei locale, cât și acum, după ce ea a fost denumită oficial SibCoin (SbC), considerăm că nu există nicio legătură și nici o potențială confuzie între un instrument regional complementar de plată din România și o criptomonedă lansată la câteva mii de kilometrii distanță, în spațiul ex-sovietic. Numele monedei siberiene este Siberian Chervonets, codul de 3 litere al criptomonedei fiind SIB (în mediul virtual de limba engleză se folosește uneori prescurtarea SIB Coin, prin mimetism cu BitCoin, probabil).  Monedele locale/regionale, indiferent de numele pe care îl poartă, nu au nici o legătură cu emiterea speculativă de criptomonede, diferind atât utilitatea și motivul pentru care sunt emise, cât și modul de circulație sau funcțiile sociale și economice pe care le îndeplinesc”, se arată într-un comunicat de presă remis de Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Totuși, ideea de a denumi moneda locală cu acest nume, ține și de lumea virtuală a monedelor electronice. ”Luând în considerare faptul că denumirea de SibCoin este ușor de înțeles indiferent de limbă s-a hotărât selectarea acestei denumiri deoarece relevă legătura puternică dintre numele milenar al orașului și lumea virtuală a monedelor electronice”, se mai arată în comunicat.

500_F_194919985_dh9gVwIFYFm0nkR005R96tRClNpNUNny

Turnul Sfatului a scris în premieră, imediat după alegerea numelui monedei locale a Sibiului, că denumirea SibCoin există deja pe piața criptomonedelor, existând una cu exact același nume, înființată încă din anul 2015 în Rusia.

Pe lângă această criptomonedă, la începutul acestui an, comunitateta SIBcoin a votat crearea Fundației SIBcoin al cărei scop a fost de a crește valoarea acestei criptomonede. Valoarea la zi pentru SIBcoin este de 0,13 dolari.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rosu

  “…. relevă legătura puternică dintre numele milenar al orașului…”
  Corect, daca tot vorbim de o mie/mii de ani, ar trebui sa se numeasca CIB-Coin ( praepositum Cibiniensem) sau HER-Coin ( Villa Hermanni).
  De unde sa ceri istorie de la gastronomi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact