Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Sibiul a luat cele mai mari amenzi în octombrie pentru lipsa siguranței alimentelor

Sibiul a luat cele mai mari amenzi în octombrie pentru lipsa siguranței alimentelor

Agenții economici din județul Sibiu care produc sau vând produse alimentare de origine nonanimală au primit cele mai multe amenzi pe parcursul lunii octombie în cadrul controalelor efectuate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA a anunțat într-un comunicat de presă că în luna octombrie direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 9.837 de controale în unităţile din industria agroagroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Potrivit instituției, controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelo, precum și condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Astfel, doar într-o lună au fost acordate 100 de amenzi în cuantum de 362.000 de lei. Cea mai mare sumă a fost aplicată firmelor sibiene - 81.000 de lei. Amenzile aplicate în județul Sibiu au fost acordate pentru lipsa înregistrărilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, pentru condițiile precare de depozitare, precum și pentru cazurile de etichetare necorespunzătoare. Inspectorii au mai luat probe acolo unde au depistat neconformități și le-au dus la laborator.

În afară de Sibiu, amenzi mari au fost acordate firmelor din Gorj - 61.200 de lei – pentru că spaţiul destinat depozitării materiilor prime este supra-aglomerat, spaţiul de spălare şi dezinfecţie nu este întreţinut, pereţii, plafonul și pavimentul prezintă zone cu exfolieri, nu se respectă destinaţia spaţiilor frigorifice, nu este asigurată protecţia împotriva dăunătorilor la accesul personalului şi la uşa de aprovizionare cu materii prime etc.; în Ilfov - 37.000 de lei – pentru comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, pentru neiniţierea procedurii de retragere, depozitare necorespunzătoare, neîntreţinere spaţii; în Dâmbovița - 34.600 de lei – pentru neîntreţinerea spaţiilor şi utilajelor, depozitarea necorespunzătoare a produslor finite etc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1016

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus