X
orig

Sondaj IMAS. PSD și USR în creștere, PNL în scădere

PSD a reuşit să crească patru procente de la o lună la alta, arată un sondaj realizat de IMAS la comanda USR şi publicat de Adevărul. PSD a ajuns, conform sondajului, la 31,0%, după ce luna precedentă era cotat într-un studiu realizat tot de IMAS, la 28,1%. Liberalii sunt în ușoară scădere, de la 27,1% în luna septembrie, la 26,1% în octombrie. USR și MRÎ sunt în creștere, potrivit acestor studii: USR urcă de la 9,5%, la 14,3%, în timp ce MRÎ urcă de la 10,1%, la 10,7%.

Explicația dată de analiști este dată de poziţionarea la  referendumul pentru familia tradiţională din octombrie a acestor partide. În opinia lor, PSD a avut o atitudine bună în raport cu propriul electorat, în timp ce USR a strâns o parte din electoratul de dreapta, votant de regulă cu PNL, care a aderat la acțiunea de militare civică împotriva referendumului.

 

Cifrele sondajului IMAS pe luna octombrie USR:

PSD – 31,9%

PNL – 26,1%

USR – 14,3%

ALDE – 11,6%

MRI –  10,7%

UDMR –  5,4%

 

Cifrele pe luna septembrie:

PSD – 28,1%

PNL – 27,1%

USR – 9,5%

ALDE – 11,4%

MRI – 10,1%

UDMR – 5,6%

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion

  PNL are o conducere slaba si la centru si la filialele judetene,exceptand cateva judete din Ardeal!USR a crescut si datorita liderului Dan Barna dar si constituirii filialelor locale,la referendum au intarit structura partudului la nivelul sectiei de votare si a tratat reprezentantii in sectia de votare pot zice laudabil pe cand PNL si a batut joc de reprezentantii lor in sectia de votare ,nu le adus nici macar un sendvis si o apa minerala!MRI partidul lui Ciolos creste datorita personalitatii acestuia!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion

  Psd a crescut datorita celor o suta de mii de pensionari carora le a majorat pensiile din octombrie,si pozitonarii fata de familia traditionala la referendum!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valjan si Aly baba

  P s d Va castiga intotdeauna la o diferenta mare fata de restul partidelor si asta face parte din calitatea oamnilor care voteaza …..oameni seriosi nu haha lere ca opozitia …..Psd se bazeaza pe tineri multi pe batrani si pe multi care nu se arata decat la vot Aceei multi care voteaza PSD nu se expun uri si urletelor celor din strada …..da da tara este foarte mare

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doc

  Ăstea sunt cifrele pe care le atribuie ziarul „Adevărul” sondajului IMAS, însă face o confuzie destul evidentă : suma lor dă fix 100%. Ar trebui să credem că absolut nimeni nu mai votează, brusc, alte partide decât cele șase enumerate.

  În realitate, e aproape sigur că au normalizat rezultatul, redistribuind procentele partidelor aflate sub pragul electoral de 5%, și făcând astfel o comparație între mere cu pere. N-avem cum să știm cât erau acestea, pe septembrie erau 8,2%. Dacă considerăm aceeași valoare, și denormalizăm rezultatul, procentele reale, cele care se pot compara cele de pe septembrie ar arăta așa:

  PSD: 29,3%
  PNL: 24,0%
  USR: 13,1%
  ALDE: 10,6%
  MRÎ: 9,8%
  UDMR: 5,0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact