X
vIUmR9+NQjmtXojJi%IRow

Bagelul de la Bufet, campionul sandvișurilor

Pe vremuri, garajul cu pricina de pe Calea Dumbrăvii colț cu Mărășești adăpostea non-stop-ul preferat al bețivanilor nocturni care căutau o ultimă sutică de votcă înainte să pornească spre casă. Sunt vreo 20 de ani buni de atunci iar între timp, în spațiul cu pricina nu s-a mai petrecut nimic notabil. Disparuseră și mesele soioase, mușteriii la fel, n-a mai durat mult timp și non-stop-ul s-a închis. Ani mai târziu, garajul cu pricina a înviat și de această dată cu rost. Pe Calea Dumbrăvii 31 s-a deschis de câteva zile Bufet, un hibrid de fast-food și restaurant pe care, evident, am fost să îl testăm că prea multe așteptări au creat în social media ca să nu vedem și la fața locului ce se produce la Bufet.

Bagels. Cu asta vrea să se diferențieze Bufet de restul trilioanelor de mici sau mari afaceri culinare din orașul ce va fi anul viitor capitală peste tot ce se va mânca în Europa. Niște covrigi găuriți în mijloc, banal la prima vedere. Dar, deobicei, de acolo apar surprizele, de unde te aștepți mai puțin. Pentru că acești covrigi sunt mama și tata covrigilor din oraș! Produsul de bază, bagelul, covrigul, oricât de banal ar suna este pregătit impecabil. Crustă crocantă la suprafață, super pufos pe interior, nu știu cum e pregătit aluatul, în ce cuptoare din viitor îi coc, dar sunt super buni. Iar umpluturile îi transformă dintr-un covrig pe marginea drumului într-un prânz pe care îmi promit să îl iau cât de des ajung prin zonă. Sunt șase variante de bagels din care poți alege. Individual sau în diferite combinații de câte patru. Curios din fire și nemâncat de dimineață am luat cea mai consistentă variantă, o cutie cu 4 bagels, unul cu somon, unul cu salam & cheddar, unul cu pesto și unul dulce, de desert. Am sărit peste cel cu humus și măsline și peste cel cu pastramă și cremă de brânză (le-am încercat însă a doua zi și sunt cel puțin la fel de bune). Bagelul cu somon e perfect dacă vrei să nu te îndopi. Deși e consistent, e ușurel, nu simți că te îndopi dacă bagi doar unul.

rM7DkjrQRLW1n0lI8Tw5Vw

Dacă vrei însă să termini toată cutia să zicem că te cam minți cu somonul ăla pentru că urmează cel cu salam. Bagelul cu salam m-a cucerit de la prima mușcătură, are un gust pe care n-ai cum să nu îl asociezi cu copilăria sau cu sandwich-ul pe care ți-l pregătea mama pentru școală. De departe e bagelul meu preferat din cele șase. Cel cu pesto are un gust unic, e prima dată când mânânc un asemenea sandiș. Ultimul dintre cele patru l-ai văzut mai des prin filme, combinația clasică de sandwich american, cu unt de arahide și jeleu. O bombă calorică ce stă să explodeze în orice moment, mai ales că urmează după alte trei bageluri. Ai terminat cutia, garantat te duci la un somnic de amiază, cu burta plină și cu amintiri plăcute despre prânzul de curând încheiat. Prețurile sunt mai mult decât decente, cea mai scumpă cutie de patru costă 40 de lei iar individual sunt între 7 și 14 lei bucata în funcție de umplutură. Singura problemă, s-ar putea să fiți nevoiți să așteptați ceva până să vă așezați la masă. Spațiul e mic și din ce în ce mai multă lume vine după prânz acolo.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Deiu

    Mnoh, chiar bun covrigo-sandwich-urile. Mi-am luat ieri cu somon si cu salam. Cel cu somon e demential, cel cu salam nu m-a dat pe spate (probabil pt ca nu ma omor dupa cheddar-ul respectiv). Pe langa gustul tare bun si angajatii sunt super de treaba si pusi pe glume faine :) Data viitoare voi incerca bagel-ul cu pesto si pe cel cu pastrama. :) Bravo baieti, la mai mare!

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Hallo —- Mai Masterchefff

    Daca ai stii putina Istorie, ai stii ca nu a fost nici un garaj aci!

    Era un chiosc cu terasa exact cum e si acum !!!!

    Avem pretentie la informatii exacte de la tine…

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact