Pe vremuri, garajul cu pricina de pe Calea Dumbrăvii colț cu Mărășești adăpostea non-stop-ul preferat al bețivanilor nocturni care căutau o ultimă sutică de votcă înainte să pornească spre casă. Sunt vreo 20 de ani buni de atunci iar între timp, în spațiul cu pricina nu s-a mai petrecut nimic notabil. Disparuseră și mesele soioase, mușteriii la fel, n-a mai durat mult timp și non-stop-ul s-a închis. Ani mai târziu, garajul cu pricina a înviat și de această dată cu rost. Pe Calea Dumbrăvii 31 s-a deschis de câteva zile Bufet, un hibrid de fast-food și restaurant pe care, evident, am fost să îl testăm că prea multe așteptări au creat în social media ca să nu vedem și la fața locului ce se produce la Bufet.
Bagels. Cu asta vrea să se diferențieze Bufet de restul trilioanelor de mici sau mari afaceri culinare din orașul ce va fi anul viitor capitală peste tot ce se va mânca în Europa. Niște covrigi găuriți în mijloc, banal la prima vedere. Dar, deobicei, de acolo apar surprizele, de unde te aștepți mai puțin. Pentru că acești covrigi sunt mama și tata covrigilor din oraș! Produsul de bază, bagelul, covrigul, oricât de banal ar suna este pregătit impecabil. Crustă crocantă la suprafață, super pufos pe interior, nu știu cum e pregătit aluatul, în ce cuptoare din viitor îi coc, dar sunt super buni. Iar umpluturile îi transformă dintr-un covrig pe marginea drumului într-un prânz pe care îmi promit să îl iau cât de des ajung prin zonă. Sunt șase variante de bagels din care poți alege. Individual sau în diferite combinații de câte patru. Curios din fire și nemâncat de dimineață am luat cea mai consistentă variantă, o cutie cu 4 bagels, unul cu somon, unul cu salam & cheddar, unul cu pesto și unul dulce, de desert. Am sărit peste cel cu humus și măsline și peste cel cu pastramă și cremă de brânză (le-am încercat însă a doua zi și sunt cel puțin la fel de bune). Bagelul cu somon e perfect dacă vrei să nu te îndopi. Deși e consistent, e ușurel, nu simți că te îndopi dacă bagi doar unul.
Dacă vrei însă să termini toată cutia să zicem că te cam minți cu somonul ăla pentru că urmează cel cu salam. Bagelul cu salam m-a cucerit de la prima mușcătură, are un gust pe care n-ai cum să nu îl asociezi cu copilăria sau cu sandwich-ul pe care ți-l pregătea mama pentru școală. De departe e bagelul meu preferat din cele șase. Cel cu pesto are un gust unic, e prima dată când mânânc un asemenea sandiș. Ultimul dintre cele patru l-ai văzut mai des prin filme, combinația clasică de sandwich american, cu unt de arahide și jeleu. O bombă calorică ce stă să explodeze în orice moment, mai ales că urmează după alte trei bageluri. Ai terminat cutia, garantat te duci la un somnic de amiază, cu burta plină și cu amintiri plăcute despre prânzul de curând încheiat. Prețurile sunt mai mult decât decente, cea mai scumpă cutie de patru costă 40 de lei iar individual sunt între 7 și 14 lei bucata în funcție de umplutură. Singura problemă, s-ar putea să fiți nevoiți să așteptați ceva până să vă așezați la masă. Spațiul e mic și din ce în ce mai multă lume vine după prânz acolo.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Calea Dumbrăvii , Pe Calea Dumbrăvii
Vizualizari: 8219
Ultimele comentarii
Acum 14 minute
Pastor marginas
Acum 16 minute
Ghita
Acum 17 minute
Sibianul
Acum 18 minute
Alta Persoana
Acum 30 minute
Văsălie Noroi