Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Cum va arăta Șelimbărul în 2030. ”Acest document îl vom propune Consiliului Local”

Cum va arăta Șelimbărul în 2030. ”Acest document îl vom propune Consiliului Local”

Administrația locală din Șelimbăr pregătește formarea unui colectiv de lucru care va hotărî cum se va dezvolta localitatea în următorii 10 ani. ”Noi ca și primari, ca aleși locali, nu cred că avem întotdeauna background-ul celor care activează și performează în mediul privat. Sunt foarte mulți oameni de afaceri care au dezvoltat afaceri de succes în Șelimbăr, sunt numeroși profesioniști, economiști, ingineri, reprezentanți importanți din mediul academic de care sunt sigur că se pot alătura administrației locale, pentru a face o strategie de dezvoltare a localității pe termen lung”, a declarat primarul Marius Grecu.

Intenția primarului este de a construi o echipă care să lucreze la strategia Șelimbărului până în 2030. ”Vrem să formăm împreună cu elitele din Șelimbăr un colectiv de lucru care să elaboreze strategia de dezvoltare a comunei pe următorii zece ani. Acest document îl vom propune Consiliului Local, iar dacă acesta îl adoptă să avem o bază temeinică de dezvoltare pe următorii 10 ani, indiferent de cine va ocupa funcția de primar sau de ce partid politic va avea majoritatea în Consiliul Local”, a mai spus Marius Grecu.

PUG-ul e în formare

Până la strategia de dezvoltare a localității, administrația locală este aproape de a definitiva Planul Urbanistic General al Șelimbărului. Luna trecută s-a stabilit societatea care va întocmi PUG-ul localității. Aceasta este SC Urban Team SRL București.

Prin noul PUG, Șelimbărul își propune pe termen scurt stabilirea şi delimitarea teritoriului intravilan în relaţie cu teritoriul administrativ al localităţii; stabilirea modului de utilizare a terenurilor din intravilan; zonificarea funcţională în corelaţie cu organizarea reţelei de circulaţie; delimitarea zonelor afectate de servituţi publice; modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare; stabilirea zonelor protejate şi de protecţie a monumentelor istorice şi a siturilor arheologice reperate; zone de risc datorate unor depozitări istorice de deşeuri și altele. ”Acest demers este o prioritate atât a mea, cât și a Consiliului Local Șelimbăr, pentru că ne dorim stabilirea unor norme clare pentru urbanismul din Șelimbăr. Vrem să oprim dezvoltarea haotică, ne dorim mai multe locuri de parcare, mai multe zone verzi și o proiecție de viitor a felului în care se poate dezvolta localitatea noastră”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

PUG de 1,15 milioane de lei

Pe termen mediu și lung se are în vedere evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, zonele de risc natural delimitate şi declarate astfel, conform legii, precum şi la măsurile specifice privind, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire și delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană. Valoarea estimată a contractului de servicii ce se va atribui este de 1.150.000 lei, fără TVA.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

io de la tara

Acum 5 ani

si in 2030 raurile Sevis si Cisnadie vor fi mai pline de gunoaie decat acum si malurile lacurilor Sopa mai imbacsite de plastice si jeg decat acum, campurile tot pline de buruieni gen ambrozie si containerele tot pline de deseuri din constructii…. si cainele ala spanzurat pe malul Sevisului langa autostrada va atarna de salcie si in 2030…si nici transport in comun n-o sa fie…
Raspunde

CitizenX

Acum 5 ani

Sa speram ca se vor prevedea si niste lucruri de bun simt: parcuri, transport in comun legat cu sibiul, strazi cu o latime care sa permita circulatia, o pasarela in zona centrului comercial care sa fluidizeze circulatia, strazi de legatura cu sibiul. Ce ziceti domnule primar?
Raspunde

sew

Acum 5 ani

Speram ca drumul Trakia spre Troita sa fie marit si cu legaturi la Dedeman -Arhitectilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus