Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

A murit Stan Lee, creatorul personajelor Marvel

A murit Stan Lee, creatorul personajelor Marvel

Creatorul celebrelor personaje de benzi desenate Marvel, Stan Lee, a murit la vârsta de 95 de ani, anunță presa de peste ocean. 

Anunțul decesului a fost făcut de fiica lui. O ambulanță a venit la locuința lui Stan Lee din Hollywood Hills, care l-a transportat la Centrul Medical Cedars-Sinai. Medicii de aici au declarat decesul.

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York, din părinți evrei care au plecat din România. A fost desenator, scriitor, editor, om de televiziune şi fost preşedinte al Marvel.

În colaborare cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, el a creat personajele Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men.

A primit National Medal of Arts în 2008 şi a fost inclus în The Will Eisner Award Hall of Fame (1994) şi Jack Kirby Hall of Fame (1995).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus