Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Proiectul AVE intră în circuitul conferințelor europene

Proiectul AVE intră în circuitul conferințelor europene

Compania Marquardt România a găzduit în 09.11.2018 lucrările Workshopului Stadiul implementării la nivel naţional a Proiectului AVE – “Asta Vreau Eu!” Perspective de extindere. Reuniunea a fost organizată de Marquardt România în colaborare cu Inspecţia Muncii şi Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și s-a bucurat de participarea specialiștilor în domeniul securității și sănătății în muncă din mai multe județe.

Participanții la workshop au prezentat stadiul aplicării Proiectului AVE în fiecare din județele implicate, au dezbătut bunele practici și dificultățile apărute în implementare și au analizat posibilitățile de abordare integrată pentru promovarea Proiectului AVE în cadrul conferinței europene SLIC (Senior Labour Inspectors Committee) România 2019.

La mai puţin de un an după încheierea proiectului pilot în Judeţul Sibiu, Proiectul AVE a fost lansat şi diseminat la nivel naţional și își face intrarea și în conferințele internaționale în domeniul sănătății și securității în muncă. Promotorii proiectului au prezentat recent activitățile acestuia în cadrul conferinței internaționale European Network for Education and Training in Occupational Safety and Health Meeting 2018, care s-a desfășurat în Germania la finalul lunii trecute.

participanti ave

Proiectul “AVE” este un proiect educațional care se adresează unui grup ţintă format din elevii înscrişi în ciclul gimnazial cu vârsta între 11 şi 15 ani. Derularea proiectului sprijină integrarea educaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în şcolile gimnaziale, oferind în același timp programe de învăţare la locurile de muncă organizate în cadrul unor companii şi instituţii și programe de consiliere, orientare profesională timpurie și conștientizare a atitudinii preventive în mediul de lucru, pentru elevii din ciclul gimnazial.

Partenerii fondatori au gândit proiectul pornind de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor ideile și conceptele de bază care, pentru adulți, sunt reunite sub denumirea generică de securitate şi sănătate în muncă. Dacă elevii încep și parcurg încă din școală un proces de învăţare cu privire la cerințele securității şi sănătații în muncă, aceste concepte vor deveni o exprimare firească a modului în care vor reacţiona la contactul cu riscurile și pericolele, o atitudine care îi va însoţi apoi pe tot parcursul vieţii profesionale.

afis ave 1

“Interesul de care se bucură proiectul în plan european ne îndreptățește să credem că acesta va reprezenta un reper în ceea ce privește bunele practici cu privire la dezvoltarea procesului educațional al tinerei generații, în scopul pregătirii acesteia pentru a intra pe piața muncii cu un bagaj cognitiv corespunzator provocărilor tehnologice actuale”, au arătat partenerii fondatori ai Proiectului.

(P) - Articol publicitar

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus