X
sala transilvania

Florin Iacob, liderul galeriei CSU Sibiu: „Comuniștii au luat un aprozar și l-au transformat în sală de sport. Noi luăm o sală de sport și o transformăm în aprozar”

Relația dintre BC CSU Sibiu, fanii echipei și conducerea Sălii Transilvania a devenit una tensionată în ultima perioadă. Antrenorul galben-albaștrilor, Dan Fleșeriu, a declarat că jucătorii săi sunt departe de postura în care ar putea să facă performanță, din cauza numărului mic de antrenamente pe care le-au putut face în Sala Transilvania. Drept răspuns, Adi Bibu, managerul sălii, spune că situația actuală nu se va schimba dacă nu va fi creată o altă sală, iar reprezentanții CJ spun că „noi avem o sală, alții n-au”.

Dan Fleșeriu, antrenor principal al BC CSU Sibiu, declara săptămâna trecută, după victoria împotriva CSA Steaua București (81-66), că scorul a fost o surpriză pentru toată lumea. Asta pentru că echipa ar fi avut luna trecută Sala Transilvania la dispoziție pentru doar 6 antrenamente.

„Victoria aceasta vine ca o minune, pentru că nu ne antrenăm în sala în care jucăm. Suntem, clar, foarte departe de forma pe care ne-o dorim din cauza lipsei de continuitate în sala în care ne antrenăm și acest lucru ne afectează foarte mult. Jucătorii, practic, nu înțeleg de ce sunt aici și ce vrem de la ei, dacă nu ne putem antrena. Evident, lucrurile acestea absurde, cu voleiul de la Blaj și cu târgurile de haine trebuie să se schimbe o dată pentru totdeauna. Asta dacă vrem să ne păstrăm obiectivul de a juca o finală. Altfel, mai facem câte un meci bun și atâta tot (….) Nu putem să driblăm, nu putem să pasăm, nu putem să marcăm dacă nu ne antrenăm. Facând antrenament în parc nu putem să facem performanță. Asta trebuie să înțeleagă, în primul rând, cei care conduc destinele Sălii Transilvania și toți suporterii noștri care așteaptă de la noi extrem de mult și care ne-ar vrea învingători la fiecare meci. Nu putem câștiga dacă nu ne antrenăm mai bine și nu avem condiții normale de antrenament”, a spus antrenorul BC CSU Sibiu.

Dan Fleseriu CSU Sibiu BC mures baschet 2015 (Copy)

Ca într-un joc de domino, reacțiile nu au întârziat să apară. La fel de nemulțumiți de întreaga situație sunt suporterii echipei BC CSU Sibiu, iar totul pornește de la târgurile organizate în Sala Transilvania.

„Acum 20 de ani sala asta s-a terminat de construit doar pentru că CSU avea rezultate. Pe vremea aceea nu se făcea niciun târg în Sala Transilvania. Sala asta nu a avut nevoie de târguri. Ele au apărut acum 7-8 ani și s-au tot înmulțit pe parcurs. Ce se întâmpla atunci de nu era nevoie de târguri și ce se întâmplă acum de e nevoie de ele, deși nu mai sunt atâtea echipe care activează în Sala Transilvania? Suma care se vehiculează care se aduce din târguri e una infimă pentru județul Sibiu, care ar putea fi acoperită ca să scăpăm de ele”, spune Florin Iacob, liderul galeriei CSU.

Florin spune că cel mai probabil suporterii vor începe să protesteze și că tot ce își doresc este ca sala să fie folosită exclusiv pentru sport.

„Echipa asta a trecut prin toate timpurile. Acum ce vrem să-i facem? Să-i dăm în cap? Vom protesta pentru că altceva nu mai avem ce să mai facem. E singura măsură care îi rămâne omului de rând. Am scris și către CJ, am fost primiți la discuții, dar ni s-a spus că nu sunt bani, asta a fost singura explicație. E adevărat că și primăria ar putea să ajute, dar asta nu e o soluție de moment, ci soluție de moment e ca Sala Transilvania să rămână pentru sport. Să schimbe statutul acela. Sala Transilvania când a fost creată nu a avut statut de serviciu public. Asta s-a adăugat pe parcurs când au apărut târgurile și s-a descoperit că ele aduc bani. Comuniștii au luat un aprozar și l-au transformat în sală de sport. Noi luăm o sală de sport și o transformăm în aprozar – târguri, piețe și altele. Asta e durerea”

csu sibiu oradea-14

„Ca manager, am făcut tot ce a fost posibil să pun la dispoziție Sala Transilvania cât s-a putut”

Managerul Sălii Transilvania, Adrian Bibu, spune că a făcut tot ce a putut pentru ca echipa să se antreneze cât mai mult în sală.

„În timpul în care Sala Polivalentă a Județului Sibiu nu organizează evenimente, sala este dată pentru antrenamente, atât echipei CSU cu titlu gratuit, atât celor de la CSS cu titlu gratuit…anul acesta am reușit să aducem persoanele cu dizabilități în Sala Transilvania, care și-au făcut o echipă de baschet și se antrenează la noi, au mai venit copiii de la Alpha Baschet care plătesc pentru că sunt club privat. Totodată, juniorii de la CSU au primit sala cu titlu gratuit. Anul acesta am avut un total de 7 târguri, dar dintre acestea doar 5 au fost în sezon. Doar 5 au afectat efectiv competițiile. Spre exemplu, când a avut loc play off-ul în primăvară, am anulat toate târgurile în așa fel încât echipa să aibă toate condițiile, să poată să se antreneze. Echipa, din punctul meu de vedere, merită să se poată antrena tot timpul, dar eu, ca manager, am făcut tot ce a fost posibil să pun la dispoziție Sala Transilvania cât s-a putut”, spune managerul.

Adrian Bibu a venit pregătit și cu un pasaj din regulamentul sălii.

Am adăugat în conferința de astăzi și un pasaj din Capitolul II, din Regulamentul de ordine și funcționare a sălii, pentru că vreau ca lumea să înțeleagă un lucru:

„Art. 3 (1) Obiectul de activitate al Serviciului Public îl constituie: a) administrarea, în condițiile legii, a sălii de sport „Transilvania” și a terenului aferent; b) organizarea și desfășurarea manifestărilor și întâlnirilor sportive, educative, culturale, politice și religioase, expoziții și spectacole;”

Din tot ce am enumerat mai sus, repet, 85% din numărul de evenimente au fost sportive. Nu poți da sala numai echipei CSU să se antreneze. Eu trebuie să respect regulamentul.

Adrian Bibu sala transilvania (8)

Soluțiile găsite de manager pentru a fi rezolvat conflictul – o nouă sală de sport pe viitor și spații în oraș în care CSU să se poată antrena.

„Sala Transilvania nu poate duce toată cererea de evenimente sportive, culturale, târguri și tot ce doriți, a întregului județ, nici măcar a municipiului Sibiu. Trebuie să se adune autoritățile și toți oamenii de bine, ONG-uri, asociații și oameni de afaceri și să facă un plan, care să fie pus în aplicare de întreaga comunitate. Până una alta, trebuie amenajate niște săli pentru că echipa CSU are nevoie de o sală numai de antrenamente. Zicea domnul Fleșeriu că nu are loc în sală, că se accidentează…bun. Oamenii ăia sunt jucători profesioniști. Nu le poți cere să se antreneze într-o astfel de sală. Totodată trebuie găsite soluții pentru copii. De 20 de ani există problema asta. Ajungem la aceleași discuții. La anul vom fi în același loc, peste 3 ani vine alt director și problemele vor fi aceleași. Se vor rezolva prin forța comună a întregii comunități. Să se pună la masă, bani sunt, și să facă treabă”

În cadrul aceleiași conferințe, întrebat de această problemă, Sebastian Dotcoș, administratorul public al județului, a răspuns scurt: CJ are sală, Sala Transilvania.

„Consiliul Județean are o sală. Alții n-au. Noi facem tot ce putem ca evenimentele sportive să aibă loc la Sala Transilvania”, a spus acesta.

sala transilvania Dotcos (3)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Konig von Siebenburgen

  Nu va suparati, cam asta e diferenta dintre Sibiu si un oras mare si dezvoltat. Uitati-va la polivalenta din Cluj, e o bijuterie, gazduieste competitii internationale de tenis (FedCup, Cupa Davis), campionatul european de baschet, campionatele de gimnastica, etc… Este o bijuterie, de fapt toata zona adiacenta este o bijuterie. Pe cand, la Sibiu, in micuta polivalenta cenusie si trista, au loc targuri de vechituri, haine SH si expozitii de arpagic. Cam asta e diferenta dintre Sibiu si un oras din alta liga…Ma tem ca am cam pierdut trenul spre urmatorul nivel de dezvoltare, din cauza administratiei total incompetente si lipsite de viziune, precum si din cauza infuziei de noi locuitori, mai degraba de forta bruta decat de IQ…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Parcul Sub Arini

  Peticim cu stadion cu o groaza de bani (alo, Curtea de Conturi, se aude?) , in loc sa construim o sala polivalenta (cel putin ca la Cluj), cu toate facilitatile, pentru a putea gazdui toate manifestarile de amploare sportive, culturale, economice. Sibiul ar fi meritat un stadion nou, cu acces rapid si modern, parcari si toate cele ce se impun. Sala Transilvania ar fi ramas doar pentru sport, iar banii ar fi mers pe investitii adevarate.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Filoftea

  Lucruri mari fac doar oamenii mari; cele marunte le fac cei marunti…cand esti in fruntea CJ si accepti ca intr-o Sala Polivalenta sa se orgazizeze Targuri de orice, asta arata cat de marunt esti. *****

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Emanuel Lazăr

  1. Stadion peticit cu o cârcă de bani și cu un sezon total ratat al echipei de fotbal datorită lipsei suporterilor pricinuite de prelungirea termenelor(ba septembrie….hop aprilie). În timp ce în toate marile orașe, cu adevărat europene, trendul este să se scoată stadioanele în afara orașelor(pentru a ridica valoarea unor zone mai puțin vizibile) noi ce facem, înghesuim meciuri de fotbal într-o zonă FĂRĂ PARCARE. Bani sunt….Viziune 0.
  2. Sala Transilvania are și ea limitele ei…..vrem să avem campioană la baschet dar suntem incapabili să urmăm modele de succes(Aka Cluj Napoca). Bani sunt…Viziune 0.
  3. Aqua Park-soluții trăznite direct în zona Dumbrava, lângă Muzeul Satului pe amplasamentul unui fost depozit militar în Rezervație Naturală, acolo unde deja zona bubuie de mașini parcate anapoda, haos general în weekend-uri…și iluminații orașului găsesc de cuviință să proptească și acest proiect de investiții tot acolo. Bani sunt…Viziune 0.
  4. Așa zis-ul Târg tradițional transformă zona respectivă într-un bâlci(vizual vorbind) nimic integrat, nimic unitar, nimic certificat cu adevărat. Bani sunt….viziune 0. (Poate citește vreun dezghețat de la Consiliul Județean: Studiu de caz HUNYADI SQUARE MARKET Budapesta(când e târg e ceva de bun gust, iar când nu e habar nu ai că e piață) Bani sunt….viziune 0.
  5. URBANISM? PUZ-uri, are rost să mai vorbim cu 3 PUZ-uri de toată jena, servite pe bani publici unor mafioți în zona Hilton cu justificări de dai din râs în plâns? Bani sunt…Viziune 0….Afaceri subterne? Cât cuprindeeeeeeee.
  Atenție: raport financiar 2017 al Primăriei Sibiu cu un excedent de 362 de milioane de lei, o mândrie pe de o parte pricopsită de pe vremea lui Klaus J, dar acum asta arată INCAPACITATEA administrației locale actuale de a genera investiții în dezvoltarea orașului.
  Păcat de Adi Bibu că e băiat fain, dar până își va da seama că Submarinul Galben(PNL) din care face parte se scufundă și nu o face tactic ci pentru că e în derivă, își va fi terfelit munca depusă în ultimii ani la un loc cu viruși precum Virgil Popa și compania. PĂCAT.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  George

  CSU incearca ca de obicei un santaj. Nu faceti tot ce vrem noi si cum vrei noi va punem galeria in cap. Ca sa aratam noi tuturor cine suntem noi sefii CSU. Sala polivalenta nu inseamna numai baschet. Oricum sunteti privilegiati ca nu platiti pentru jocurile oficiale. Pentru antrenamente in schimb ar trebui sa cautati alta sala.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gasim ceva viziune la primarie?

  pe locul stadionului s-ar putea realiza o sala noua, iar stadionul s-ar putea muta la periferie in alta locatie. abia astept sa inceapa meciurile pe stadionul actual, ca sa vedem cum jumatate de oras este paralizat cu traficul

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Old timer

  Eroare. Sala Transilvania a inceput ca proiect inainte de ’89. CSU nu avea rezultate atunci. A avut mult mai tarziu in 1996 si 1999. Cu jucatori romani foarte buni. Remember Tordai? Si cam acolo au ramas. Au mai luat parca un loc 3 intr-un campionat de baschet romanes slab ca valoare sufocat de jucatori straini mediocrii.
  Dupa 2000 a inceput afacerea si mai putin sportul.
  Atat Domnul Iacob cat si administratia locala ar trebui sa se uite mai atent cu ochi critic in primul rand la ce se intampla la echipa asta de ceva ani buni incoace.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ???

  Nu vad nicaieri punctul de vedere al Universitatii (parca este clubul lor ), care se lauda cu numeroasele cladiri si spatii de cazare ( Paltinis etc). Ei ce fac pentru acest club??????

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dinu

  Exact cum spune George. Un santaj ordinar marca CSU. O echipa care iese pe locul 4 din 6- 7 echipe care conteaza intr-un campionat de fâs. Mare performanta. Si au numai pretentii. Si-au asmutit cativa suporteri “de casa” sa faca scandal. Suporteri care s-ar bucura din cate vad prin comentarii pe fb daca ar muri fotbalul ca sa fie numai ei. Stati linistiti baietii, ca fotbalul ramane, creste ….. si nici nu latra pe la colturi ca altii indiferent de greutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sport
 • Contact