X
print screen Libertatea

VIDEO Discurs în Parlament, încheiat cu gesturi obscene: “vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisia Europeană“

De la tribuna “lagărului democrației românești“, actualul Parlament al României, deputatul Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, a vorbit despre felul în care social-democrații vor ignora avertismentele europene pe tema modificărilor legilor justiției. Discursul a fost încheiat cu ambele degete mijlocii ridicate într-un gest obscen adresat Opoziție.

Deputatul Florin Iordache, fostul ministru al Justiției în vremea căruia Guvernul a adoptat celebra Ordonanță 13, a vorbit de la tribuna Camerei Deputaților după ce plenul a adoptat textul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2018. Ordonanța aduce modificări legilor justiției în ciuda recomandărilor transmise de Comisia de la Veneția și GRECO și în ciuda raportului MCV elaborat de Comisia Europeană. Toate aceste foruri europene cer actualei puteri să suspende modificările aduse legilor Justiției, să le revizuiască în acord cu practica europeană și să fie oprite de îndată procedurile de înlocuire a procurorilor din funcții importante.

Florin Iordache, deputatul PSD, a declarat răspicat de la tribuna Parlamentului că tot ceea ce recomandă sau impun forurile europene în materie de legislație va fi ignorat. “Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisia Europeană! Vrem să fim independenți, pentru că vrem un Parlament care să ia propriile decizii potrivit Constituției și nu potrivit presiunii pe care o pun unii și alții. Vrem o țară independentă, vrem să ne conducem noi, vrem ca Parlamentul să fie cel care ia decizii. Mulțumesc“, a rostit Florin Iordache, după care a plecat de la tribună. Imediat, însă, Florin Iorrdache și-a ridicat mâinile, a strâns pumnii lăsând ridicate doar degetele mijlocii – gest obscen al cărui semnificație este aceeași cu sloganul promovat copios în această vară de contestatarii actualei puteri, slogan care a devenit temă națională de discuție după ce un român și l-a înscris pe plăcuțele de înmatriculare ale mașinii cu care a venit din Suedia.

Ulterior discursului, Florin Iordache a respins faptul că ar fi arătat scene obscene către Opoziție. “Vi s-a părut! E, bun, e un punct de vedere. Bun, cu mâinile ridicate, care e problema? E, mă lăsați să vă spun…Deci, astăzi, am avut două legi importante care au fost adoptate cu un număr suficient de voturi”, a declarat Iordache pentru jurnaliștii care l-au așteptat la ieșirea din sală.

Sursa foto: printscreen Libertatea

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  Asa Iordache arata-le EUROPENILOR cat de ticalosi si mincinosi sunteti …spunele ca ati cotizat la EU 14 miliarde si ati primit 40 miliarde si ca le restituiti diferenta si ca nu mai vreti in SCHENGEN vreti iar vize pentru a va deplasa in EU. Si odraslale voastre sa studieze si sa faca cumparaturi in ASIA sau AFRICA spune-le ….nu te lasa

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valjan si Aly baba

  Psd sa se abtina de la scene obscene ptr oricum este mai bun ca toate partidele la un loc cu toata opozitia in frunte cu plavanul…… PSD sa nu se abtina se la declaratiile tari contra Comisiei europene si a presedintelui care a dat rezolutia in plic luiTtumerman .. Nu va lasati domnilor calcati ptr ca de fapt este calcata tara .. iar tara este cu voi cei multi … Noi nu santem carpele lor Noi santem un popor destept care in ultimi ani este incercat si injosit chiar cu cozile de topor din interior Daca ne milogim vom fi vesnic umiliti …luati exemplu altor tari care i au sutat si acuma s au linistit jandarmi UE Ptr a linisti suspendati discutiile cu ei ptr o perioada s au de tot

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Roman in cuget si simtiri

  Felicitari, domnule Iordache, pentru curajul pe care il aratati si pentru lupta partidului votat de romani impotriva strainilor care ne fura tara si nu ne lasa sa ne dezvoltam! Democratia inseamna vot si nu ingerintele strainilor in treburile noastre! Doar noi romanii ne putem construi tara puternica, independenta si bogata! Nu avem nevoie de UE, aceasta hazna a coruptiei si depravarii si nu primim lectii de la europenii care se casatoresc barbat cu barbat! Mandru de PSD!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   zzz

   felicitari domnule ciordache pentru degetele manichiurate ca o doamna (de pe centura) si felicitari angajatilor sputnik pentru prezenta de spirit si vizitele dese prin Sb !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A revenit ciordache cu un comunicat. Astia de la psd dau la porci si dupa aia dau comunicat.
  Cica a avut spasm!!!!!
  Avaaaai!!!!
  Ce retardati si schizofrenici pesedisti au ajuns sa conduca tara!!!!
  Va mai mirati ca au plecat 5 milioane unde au vazut cu ochii?

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact