X
Afis-Sibiu

La Sibiu se creează o mişcare civică „de apărare a valorilor civilizaţiei creştine europene şi naţionale”

O mișcare civică ce își propune să apere valorile civilizaţiei creştine europene şi naţionale se va forma la Sibiu în acest weekend, în baza Platformei civice numită „Împreună”.

Într-un comunicat de presă publicatpe site-ul Mitropoliei Ardealului se menționează că la Sibiu, în perioada 16-17 noiembrie va avea loc Conferinţa Naţională a Platformei Civice Împreună, „pentru a crea, analiza şi realiza o agendă naţională a Platformei, pentru a asigura comunicarea internă dintre toate comunităţile locale, în vederea construirii şi dezvoltării unei mişcări civice creştine de apărare a valorilor civilizaţiei creştine europene şi naţionale”.

„Imediat după Referendum, societatea a fost pusă în fața unui atac împotriva creștinilor și chiar a ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române prin presiunea unor plângeri abuziv formulate la CNCD, dar și în fața unui asalt fără precedent al ideologiei de gen în educație. În acest sens, se observă că, dacă în vară s-a dorit introducerea Strategiei naționale pentru educație parentală, post-Referendum profesorii sunt recrutați în vederea realizării aceluiași scop de reeducare ideologică, iar copiii și adolescenții sunt puși în fața unor activități școlare sau extrașcolare, dar legate de instituțiile de învățământ, cu același scop al reeducării în spiritul ideologiei de gen.

Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ – compusă în prezent din 490 de ONG-uri de pe teritoriul întregii Românii – a fost implicată în mod activ în tot cursul anului, în sensul apărării copiilor și părinților în fața acestui asalt ideologic. S-au făcut în acest sens notificări juridice, demersuri civice și scrisori deschise cu privire la evenimentul din 19 ianuarie din București, evenimentul din 24 februarie din Vrancea, taberele de reeducare pentru fete din Moldova, precum și demersul cu caracter general de apărare a copiilor împotriva intruziunii ideologiei de gen și a drepturilor părinților de a-și crește copiii potrivit propriilor convingeri. În această perioadă am realizat deci o întreagă serie de demersuri naționale și internaționale, cu un efect relevant asupra problematicii vizate.

Este momentul ca această implicare să coboare de la nivelul central al Platformei la nivelul comunităților locale, pentru că puterea unui demers realizat în numele mai multor ONG-uri şi persoane de pe plan local este mult mai mare decât eventuale cereri individuale formulate de părinți” – se menționează în comunicatul de presă.

Organizatorii anunță că mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, va fi invitatul de onoare al conferinţei publice a Platformei, care se va desfășura sub genericul „Împreună pentru România creştină”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  biciclist

  „Imediat după Referendum, societatea a fost pusă în fața unui atac împotriva creștinilor și chiar a ierarhilor”

  Nu mi-e clar cine este bau-bau-ul cu care luptați. Poate că pe principiul „statului paralel”, băgați și voi o placă cu „societatea paralelă”. Rețeta o aveți deja de la ceilalți.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   2cents

   A fost un atac prin denigrare mai ales in media, faptul ca tu nu l-ai observat se poate datora multor cauze. Asta nu inseamna ca nu s-a intamplat. Culmea e ca atacul si intoleranta au venit din partea acelor organizatii care mereu se plang (lacrimi de crocodil) de lipsa de toleranta a celorlalti.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    biciclist

    Rămâi și tu în abstract? Cine-i bau-baul care dorește distrugerea „valorilor civilizației creștine europene și naționale”? :-). Îți spun eu cine va fi vizat: ORICINE care are o altă părere decât BOR. Prin această mișcare, BOR va stabili valorile, și BOR va decide cine le încalcă. Și bineînțeles, BOR este societatea și societatea este BOR. Orice altceva este paralel și bau-bau, iar creștinește va fi eliminat.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ciprian

  Cel mai trist este ca asemenea miscari apar doar daca exista o “piata” pentru ideile lor. Dupa oribilitatea numita “Coalitia pentru familie”, iata apar si puii. Va imaginati o societate guvernata de asemenea specimene? Fara exagerare, cred ca ar arata exact ca in clipul celor de la Papaya Advertising : “Copiii referendumului”.

  https://www.facebook.com/PapayaAdvertising/videos/copiii-referendumului/2448204978537803/

  brrrr! sper sa nu ajung sa traiesc asemenea vremuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact