X
sala sport

FOTO-Transformare totală în Terezian. Cum se schimbă Sibiul la implicarea comunității

Sibiul se poate mândri de acum cu un spațiu complet transformat, o sală de sport recent amenajată pentru antrenamentele tinerilor sportivi. Asta se întâmplă atunci când comunitatea se unește și strânge fonduri și forță de muncă pentru un proiect de suflet – sala de sport a Liceului Carol I din cartierul Terezian este de nerecunoscut, după o investiție de peste 15.000 de Euro și multă muncă.

Oficialii echipei de baschet Alpha Sport Team Sibiu au reușit să implice comunitatea într-un proiect dedicat sportului sibian – crearea unui spațiu special dedicat antrenamentelor tinerelor speranțe ale orașului nostru. Totul a fost posibil datorită unei idei care a pornit de la Alexandru Hulpuș, președintele Alpha. „Avem o datorie față de comunitate”, a spus acesta, atunci când l-am întrebat de ce a ales să renoveze sala de sport a unui liceu.

„Sunt bucuros de impactul pozitiv pe care l-a avut proiectul nostru. În urma discuțiilor avute cu conducerea liceului, unde am găsit deschidere și sprijin pentru sport, am propus să demarăm lucrări de îmbunătățire și modernizare a vechii săli. Noi suntem un club privat în expansiune, suntem în căutare de spații bune de antrenament, dar avem și o datorie față de comunitate. Ne-am propus așadar să acționăm, fiind o provocare de a demonstra că împreună suntem puternici. Sala este finalizată doar în proporție de 95%, urmează să mai achiziționăm și să montăm panouri profesionale și alte dotări materiale”, povestește președintele Alpha.

sala de sport renovata alpha carol (4)

 

Echipa a avut alături pe tot parcursul proiectului mai multe ajutoare care au contribuit benevol cu tot ce a fost nevoie, fiind cu toții convinși că sala renovată va deservi multor tineri sibieni, nu doar jucătorilor echipei Alpha. Mai mult, cu toate că președintele echipei spune că investiția a fost mult mai mare decât preconizase, ar fi meritat fiecare bănuț.

„Acest deziderat nu ar fi fost posibil fără girul și sprijinul proprietarilor, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu. De această sală modernizată se vor bucura în primul rând liceenii și, în funcție de disponibilități, copiii clubului nostru, respectiv alți beneficiari. Vreau să subliniez faptul că nu am planificat așa o investiție, investiția finală depășind 15.000 euro, dar a fost o energie foarte bună, partenerii noștri au rezonat cu această cauză și lucrurile au devenit mai simple. Am fost susținuți de Romgaz, Unimat, Kovostroj, Gerflor, Mondex, Natura Import Export, Policolor, Alexia Copy Center, Image Reclame și mulți voluntari inimoși! Întreg colectivul clubului Alpha Sport Team a pus umărul la acest proiect”

sala de sport renovata alpha carol (25)Alex Hulpuș spune că speră ca acest proiect să fi fost doar primul dintr-o serie de alte inițiative ale comunității.

„Sperăm ca acest parteneriat public-privat să fie privit ca un aspect pozitiv de toate părțile implicate și ne dorim ca pe viitor să ni se permită să continuăm astfel de proiecte pentru sport, pentru copii, pentru comunitate. Sibiul are potențial și atunci când există transparență și cauze mobilizatoare multe lucruri importante se pot realiza! Cluburile private trebuie să își asume responsabilitatea în dezvoltarea sportului, să fim priviți ca veritabili actori sociali”

sala de sport renovata alpha carol (8) sala de sport renovata alpha carol (6) sala de sport renovata alpha carol (10) sala de sport renovata alpha carol (16) sala de sport renovata alpha carol (19) sala de sport renovata alpha carol (20) sala de sport renovata alpha carol (27) sala de sport renovata alpha carol (28) sala de sport renovata alpha carol (29) sala de sport renovata alpha carol (31) sala de sport renovata alpha carol (3) sala de sport renovata alpha carol (5)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valjan si Aly baba

  Omul sfinteste locul Felicitari tuturor celor care sa implicat in acest minunat proiect Oamenii inimosi rezolva daca vor sa faca ceva ptr apropiati lor Minunat om d l Hulpus cu multa putere si abnegatie Felicitari

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact