X
targ craciun sibiu lumini sarbatori

FOTO VIDEO | Târgul de Crăciun s-a deschis oficial

Tradiționalul Târg de Crăciun s-a deschis oficial în această seară, cu aprinderea iluminatului festiv. Cupola de lumini amplasată deasupra căbănuțelor și bradul de Crăciun s-au luminat în tandem, la ora 19:00.

Câteva mii de sibieni și turiști deopotrivă s-au reunit în această seară în Piața Mare, pentru a celebra deschiderea celei de-a 11-a ediții a Târgului de Crăciun. Aprinderea luminilor a fost oficiată de Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, iar seara festivă a oferit publicului, imediat după, un concert susținut de naistul Radu Nechifor și Paula Seling.

DSC_9879

 

„Mie îmi place. Îmi place și că au ales să renunțe la acel brad care era parcă prea mare. Ar putea eventual zona de copii sau patinoarul să le mute anul viitor, poate să le pună în Parcul Tineretului sau în altă zonă, ca să fie mai aerisit”, spune Adina, sibiancă.

„E la fel ca până acum. Speram să fie ceva un pic mai diferit. Preferam ceva natural în locul bradului pe care l-au pus anul acesta, dar în rest e ok. O să venim cu siguranță și zilele următoare”, spune și Florin.

DSC_9781

Nici vizitatorii de prin țară nu au fost dezamăgiți de târg. Studenți și turiști au venit pentru câteva momente la deschidere, să dea o tură de Piața Mare.

„E foarte frumos, dar aglomerat. Nu am apucat să vedem mare lucru încă, pentru că sunt prea mulți oameni. La Chișinău de-abia de vreo doi ani de zile au început să organizeze târgul așa. Dar amenajarea e mai frumoasă aici, recunosc. Mai trebuie doar să ningă”, a spus Cornelia, studentă din Republica Moldova.

„Nu am mai fost anii trecuți, dar mi se pare cam aglomerat momentan. Noi venim din Zalău unde nu prea avem aranjamente și nici un târg așa festiv. E frumos, mai ales pentru cea mică”, a spus Dorina, venită la Târgul de Crăciun cu fetița ei.

DSC_9837

Anul acesta, vizitatorii se vor putea bucura și de acces la patinoarul care se redeschide în centrul orașului după patru ani de absență. Potrivit organizatorilor, accesul la patinoar va costa 10 lei de persoană. Cei care vor avea nevoie și de patine, vor plăti o taxă suplimentară de 10 lei, iar începătorii vor putea închiria mici figurine ajutătoare în formă de pinguin cu aceeași sumă. Patinoarul va fi deschis zilnic între orele 10:00 – 22:00.

DSC_9755

Cu două ore înainte de deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, au fost aprinse și luminile prin oraș. Piața Mică, Podul Minciunilor și clădirile din jur, dar și Bulevardul Nicolae Bălcescu au fost luminate în culori festive.

lumini sarbatori craciun sibiu (2) lumini sarbatori craciun sibiu (6)

Târgul va fi deschis în Piața Mare până pe 3 ianuarie 2019.

 

Foto: Silvana Armat

lumini sarbatori craciun sibiu (4) lumini sarbatori craciun sibiu (5) DSC_9676 DSC_9839 DSC_9755 DSC_9856 DSC_9796

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristi

  Super, fara cuvinte! Poate la anul renuntati la cortul ala insalubru de la Cibinfest si deschideti Targul de Craciun din octombrie. Ce prostii vorbesc, mai bine septembrie. Terminam concediul si venim direct la targ.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Darius

   Ai mare dreptate! Până la 1 decembrie mi se acrește și de târg de Crăciun și de centru, de încep să-l ocolesc. Noroc că n-au prins alea 23, 24 de grade de acum o săptămână, că ar fi fost de-a dreptul ridicol târg de Crăciun pe vreme primăvară-vară.

   În Brașov, de exemplu, se deschide de 1 Decembrie. Parcă altceva…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact