X
mascati SAS exercitiu politie (107)

Sibiul devine tot mai periculos: infracțiunile stradale au crescut cu mai bine de un sfert

Un raport publicat de autoritățile locale arată faptul că în județul Sibiu numărul infracțiunilor a crescut cu peste șapte procente, față de perioada similară a anului trecut. Cea mai mare creștere este înregistrată la categoria infracțiunilor stradale: 27,63%.

În primele nouă luni ale anului 2018, polițiștii județului au fost sesizați legat de producerea a 2.815 infracțiuni, se arată într-un raport dat publicității de Autoritatea teritorială de ordine publică (ATOP). Numărul infracțiunilor raportate pe primele nouă luni ale anului este cu 7,15% mai mare decât cel din primele nouă luni ale anului 2017. ”Infracționalitatea economico-financiară a scăzut de la 188 la 176 de infracțiuni, iar infracționalitatea judiciară a crescut de la 1.839, în anul 2017, la 1.987 de infracțiuni în 2018. Infracționalitatea de altă natură a crescut de la 600 în 2017, la 652 în trimestrul III al anului 2018”, înșiră statistici raportul ATOP.

Orașe tot mai periculoase

Cea mai însemnată creștere raportată de către autorități este cea infracțiunilor stradale sesizate. Dacă în primele nouă luni ale anului trecut, polițiștii erau solicitați să intervină în 152 de astfel de situații, în perioada similară a acestui an numărul a crescut la 194 (creștere de 27,63%).

În această categorie de infracțiuni intră tâlhării în stradă (nu în locuințe), furturi pe stradă, loviri sau alte violențe în stradă, înșelăciuni, cu alte cuvinte orice infracțiune care nu este săvârșită într-o incintă. Nu intră în categoria infracțiunilor stradale cele rutiere, pe care Poliția le contabilizează separat.

Potrivit autorităților, mediul urban domină clar această zonă infracțională. ”Din cele 194 de infracțiuni stradale sesizate, 178 au fost sesizate în mediul urban și 16 în mediul rural”, se arată în raportul ATOP.
Creșterea infracțiunilor stradale are loc și pe fondul creșterii dosarelor penale deschise ca urmare a infracțiunilor contra persoanei (creștere de 8,11%, de la 998 de cazuri anul trecut, la 1.079 în cursul acestui an).

Prea puțini polițiști

Creșterea infracționalității la nivelul județului Sibiu este pusă de autorități pe seama organigramei din cadrul Poliției. ”Infracționalitatea sesizată la nivelul județului Sibiu a cunoscut un trend ascendent, în special din cauza problemelor generate de lipsa efectivelor care acționează în dispozitivul de siguranță și patrulare din mediul urban și rural, dar și a altor aspecte de natură obiectivă”, este concluzia raportului ATOP, care urmează să fie prezentat în ședință publică reprezentanților Consiliului Județean Sibiu.
Sursa citată arată că, la nivel de județ, media zilnică ”a efectivelor folosite pentru asigurarea ordinii publice a fost de 77 de polițiști de ordine publică în mediul urban, 69 de polițiști în mediul rural, 15 jandarmi și doi polițiști locali”.

Foto: arhiva TS

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion

  77 politisti in mediul urban ??? Adica in Sibiu , Medias , Cisnadie,etc ne pazesc 77 de politisti in fiecare zi ? Asa multi :-) ? Nu cred , eu nu am mai vazut un politist patruland in Sibiu de multi,multi ani ! Nici ziua , nici noaptea ! Poate sunt sub acoperire …

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Oli

  Sunt pe str. Bâlea și în zona respectiva , e singura zona care trebuie păzită in Sibiu ,și la primărie in piata mare in rest nu contează, Dragnea e de vina

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Asaniciodata

  Ptr.UnSibian…la carma Sibiului sunt academicienii fdrg , penele si usre …i au adus pe toti ol..mol care platesc taxe si impozite la Selimber si Cisnadie dar toti circula, fura, fac betii in Sibiu…iar sibienii suporta inteligenta si pregatirea acestor MARI CAPACITĂȚI …deci aia hoti astia hoti…mama lor la toti!!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabriel

  Pai prea putini politisti Pe Stradaa !!! In birouri e plin !!! La ora 16 cand ies de la birouri zi ca sunt de la fabrica !!! Asa ca dlor … scoatetii pe strada nu la birouri sa frece menta !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact