X
iohannis 3

Iohannis nu-i acceptă pe Vasilescu și pe Laufer în Guvern: „Candidaturile sunt nepotrivite”

Șase miniștri noi în Guvernul Dăncilă au fost acceptați de președintele Klaus Iohannis, șeful statului semnând decretul de numire în funcție. Candidatura altor doi miniștri propuși de PSD a fost respinsă: „Le consider nepotrivite și vor fi refuzate”.

Klaus Iohannis a anunțat marți că a semnat decretele de revocare din funcție a șase membri ai Guvernului – Lia Olguța Vasilescu, Dănuț Andrușcă, Bogdan Cojocaru, George Ivașcu, Ioana Bran și Paul Stănescu – precum și a acceptat demisia lui Mihai Fifor.

În locaul lor șeful statului a anunțat că numește șase dintre propunerile de miniștri anunțate de premierul Viorica Dăncilă. A refuzat însă două propuneri: Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Dezvoltare.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Este, după părerea mea, o soluție slabă. Soluția corectă pentru România ar fi fost și este înlocuirea unui Guvern care a creat multe probleme României. Este nevoie de miniștri care performează foarte bine”, a spus Klaus Iohannis. Acesta a dat din nou de înțeles că România nu este foarte pregătită pentru a prelua președinția Consiliului UE: „Mai avem foarte puțin tuimp. Au început vizitele din partea instituțiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru pentru președinția UE, dar și pentru a verifica modul în care ne pregătim”.

Noii membri ai Guvernului acceptați de Klaus Iohannis sunt: Marius Budăi la Ministerul Muncii și Justiției Sociale;  Gabriel Leș la Ministerul Apărării, Niculae Bădălău la Ministerul Economiei, Alexandru Petrescu la Ministerul Comunicațiilor, Daniel Breaz la Ministerul Culturii și Bogdan Matei la Ministerul Tineretului și Sportului.

Iohannis crede că „este nevoie de miniștri care performează foarte bine”.

„Celelalte două candidaturi (Olguța Vasilescu și Ilan Laufer – n.n.) le consider nepotrivite și vor fi refuzate. Depunerea jurământului va avea loc astăzi la ora 15:30”, a conchis șeful statului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact