Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Pe 1 decembrie, studenți și ofițeri sibieni vor defila la paradele militare de la București, Alba Iulia și Mediaș

Pe 1 decembrie, studenți și ofițeri sibieni vor defila la paradele militare de la București, Alba Iulia și Mediaș

În aceste zile au început pregătirile pentru parada militară de pe 1 decembrie de la București, cu ocazia Zilei Naționale a României. La repetiții au participat și studenți și militari din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Pe 1 decembrie, aceștia vor defila pe sub Arcul de Triumf din Capitală. Tot de Ziua României studenții militari sibieni vor fi prezenți și în alte două garnizoane din țară - la Alba Iulia și Mediaș.

La parada militară de la București, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” va avea două detașamente. Unul va fi compus din 30 de studenți și un ofițer, echipați în ținută militară de epocă, iar cel de-al doilea - compus din 50 de studenți și un ofițer echipați în ținută de oraș. „La această paradă, va defila și garda cu Drapelul de luptă al academiei, compusă din șase studenți și un ofițer, echipați în ținută de oraș. În total, la București, vor defila 86 de studenți și trei ofițeri”, ne-a spus locotenent-colonelul Daniel Dorobanțu, șeful Biroului Relații Publice a AFT.

Potrivit lui Dorobanțu, Academia de la Sibiu va fi prezentă și în alte două garnizoane din țară cu detașamente în dispozitivele de paradă - la Alba Iulia și Mediaș.

„Astfel, la Alba Iulia vom defila cu două detașamente: unul va fi compus din 50 de studenți și un ofițer, echipați în ținută militară de epocă, iar cel de-al doilea - compus din 50 de studenți și un ofițer echipați în ținută de oraș. Steagul de identificare al academiei va fi purtat, pe timpul paradei, de un student echipat în ținută de oraș. În total, vor fi 101 studenți și doi ofițeri”, a precizat reprezentantul Academiei.

La evenimentul de la Mediaș vor pleca 30 de studenți și un ofițer. Aceștia vor fi participa cu două plutoane a câte 15 studenți, echipați în ținută de oraș și ținută combat, conduse de un ofițer echipat în ținută de oraș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus